Kotkan kaupunki on viimein purkanut tontinvuokrasopimuksen Kotkan Kantasataman Outlet Oy:n kanssa

Maankäyttösopimuksen purkamisesta neuvotellaan yhä. Neuvonpito jatkuu kesälomakauden jälkeen.

Kimmo Seppälä

Kantasataman outlet-keskus ei koskaan toteutunut. Nyt tontin vuokrasopimus on purettu. Arkistokuva.
Kantasataman outlet-keskus ei koskaan toteutunut. Nyt tontin vuokrasopimus on purettu. Arkistokuva.

Kotkan kaupunki on purkanut Kotkan Kantasataman Outlet Oy:n kanssa solmimansa vuokrasopimuksen. Asiasta on julkaistu viranhaltijapäätös kaupungin nettisivuilla.

Toiveesta saada kansainvälinen outlet-keskus Kotkan Kantasatamaan on luovuttu jo jokin aika sitten. Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen kertoi valtuuston tiedonantokokouksessa viime vuoden joulukuussa, että kaupunki neuvottelee outlet-hankkeeseen liittyneiden maankäyttösopimuksen ja maanvuokrasopimuksen purkamisesta.

Kotkan maankäyttöinsinööri Tom Masalin on nyt purkanut outletin tonttia koskeneen vuokrasopimuksen. Neuvottelut maankäyttösopimuksen purkamisesta jatkuvat Masalinin mukaan lomakauden jälkeen.

Masalin kertoo, että vuokrasopimuksen purkaminen katsottiin tarkoituksenmukaiseksi, koska Kantasatamassa on vireillä muita hankkeita. Alueelle rakentuu lähivuosina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kampus sekä Kotkan tapahtumakeskus.

Xamk on aiemmin kertonut, että kampuksen rakentaminen alkaa kesällä 2021. Rakennuksen on määrä valmistua kesällä 2023 niin, että syyslukukausi 2023 päästään aloittamaan uudessa kampuksessa.

Huhtikuussa tiedotettiin, että kampuksen sekä Kotkan Tapahtumakeskus Vendan suunnittelu jatkuu maailman poikkeustilanteesta huolimatta.

– Ajattelimme, että puramme tämän outlet-yhtiön kanssa solmitun vuokrasopimuksen ihan siltäkin varalta, että kyseistä aluetta tarvittaisiin näiden rakennustöiden aikana esimerkiksi tilapäiseksi pysäköintialueeksi, sanoo Masalin.

Pitkään vireillä, mitään ei tullut

Kotkan Kantasatamaan suunnitellusta outlet-keskuksesta kerrottiin julkisuuteen joulukuussa 2013. Muotivaatteisiin keskittyvän outlet-keskuksen lisäksi alueelle haluttiin rakentaa hotelli ja muita kaupallisia palveluita.

Alun perin toiveena oli, että outlet-keskus ja hotelli olisivat valmistuneet vuonna 2017. Kotkan kärsivällisyys outletin suhteen loppui viime vuonna.

Uusimmat uutiset