Pauli Karihtala on valittu Harjun oppimiskeskuksen uudeksi rehtoriksi

Hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtoon Juliska Storskrubb.

Pauli Karihtala aloittaa uutena rehtorina ensi helmikuun alusta alakaen.
Pauli Karihtala aloittaa uutena rehtorina ensi helmikuun alusta alakaen.

Harjun oppimiskeskuksen uudeksi rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi on valittu kasvatustieteen maisteri ja insinööri (AMK) Pauli Karihtala.

Karihtala aloittaa perehtymisen Harjussa vuoden vaihteen jälkeen ja astuu tehtäväänsä rehtorina 1. helmikuuta 2020 alkaen, kun nykyinen rehtori Mika Palosara siirtyy Kouvolan Rautatie- ja aikuiskoulutuksen toimitusjohtajaksi.

Karihtalalla on pitkä ja laaja-alainen kokemus ammatillisesta koulutuksesta, oppilaitoksen hallinnollisista tehtävistä ja kehittämistyöstä. Tällä hetkellä hän toimii Kemissä Pohjantähti-opiston rehtorina. Karihtala on vastannut organisaation toiminnasta vuodesta 2007 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt Haapaveden opistolla lehtorina, vararehtorina ja rehtorin sijaisena.

Toimitusjohtajan ja rehtorin valinnassa painottui laaja-alainen kokemus ja osaaminen sekä organisaation kehittämispotentiaali.

Harjun oppimiskeskuksen rehtorin ja toimitusjohtajan tehtävään haki 18 henkilöä, joista haastatteluun kutsuttiin viisi. Valinnan teki Harjun oppimiskeskuksen hallitus.

Tiina Kauhanen

Tällä hetkellä Juliska Storskrubb toimii Harjun oppimiskeskuksessa apulaisrehtorina.
Tällä hetkellä Juliska Storskrubb toimii Harjun oppimiskeskuksessa apulaisrehtorina.

Projektipäällikkö valittu

Harjun oppimiskeskuksen kansainvälisen hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskushankkeen projektipäälliköksi on valittu maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Juliska Storskrubb.

Tällä hetkellä Storskrubb toimii Harjun oppimiskeskuksessa apulaisrehtorina. Hänellä on pitkä ja laaja-alainen kokemus ammatillisesta koulutuksesta ja oppilaitoksen hallinnollisista tehtävistä sekä pedagogisesta kehittämistyöstä.

Storskrubb työskentelee projektipäällikkönä hankkeen ajan eli 31. heinäkuuta 2021 saakka. Hän aloittaa tehtävässään ensi kuun alussa asteittain ja täysipainoisesti vuoden vaihteessa.

Projektipäällikön valinnassa painottui hakijan laaja-alainen osaaminen ja verkostointikyky sekä hankkeen mahdollisuuksien ja tulosten hyödyntäminen oppilaitoksen pedagogisessa kehittämistyössä.

Hankkeen päätavoitteena on hevosten hyvinvoinnin ja hevosalan sekä hevosurheilun asiantuntijuuden kehittyminen tutkimustiedon ja siihen perustuvan koulutuksen avulla.