Meripäivälauantai 18-kertaistaa Kotka — Kouvola -junien matkustajamäärät

Meripäiväviikonloppuna Kotkan ja Kouvolan välillä kulkee ylimääräisiä junavuoroja ja tavallista pitempiä junia.

Sari Tauru

Meripäiväviikolla matkustajamäärät ovat Kotkan ja Kouvolan välillä keskimäärin seitsemän kertaa suuremmat kuin edellisellä viikolla.
Meripäiväviikolla matkustajamäärät ovat Kotkan ja Kouvolan välillä keskimäärin seitsemän kertaa suuremmat kuin edellisellä viikolla.

Erilaisten festareiden suosio näkyy myös VR:n junissa ja lippukaupasta. Kesätapahtuma voi moninkertaistaa liikenteen ja liikkujien määrän tietyillä junareiteillä. Suosituimpiin festarijuniin kannattaakin ostaa liput ajoissa etukäteen.

Myös Kotkan Meripäivien aikana junat täyttyvät nopeasti.

— Meripäiväviikolla matkustajamäärät ovat Kotkan ja Kouvolan välillä keskimäärin noin seitsenkertaiset edelliseen viikkoon verrattuna. Lauantai on ylivoimaisesti suosituin päivä, sillä tuolloin matkustajamäärät ovat noin 18-kertaiset edellisviikkoon verrattuna, kertoo VR:n digitaalisista palveluista ja markkinoinnista vastaava Vanessa Lehtinen.

VR vastaa kysyntään lisäämällä junavuoroja ja matkustuspaikkoja.

— Perjantai- ja lauantai -iltoina on lisätty yksi Kouvola — Kotka suunnan juna ja päivien päätteeksi illalla ja yöllä ajetaan kolme Kotka-Kouvola junaa. Lisäksi matkustuspaikkoja on lisätty eli Kouvola-Kotka reitin vakiojunia ajetaan useammalla junayksiköllä kuin normaaleina viikonloppuna.