Korona vaikuttaa seurakuntatyöhön Kotkassa – Papit eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai kastekahveille, ruokailut ja kirkkokahvit tauolle

Ensi vuonna luvassa on kokeilu, jossa jumalanpalvelusten alkamisaikaa porrastetaan.

Kauneimpia joululauluja voi tänä vuonna laulaa myös verkon välityksellä seurakunnan Facebook-sivuilla. Arkistokuva.
Kauneimpia joululauluja voi tänä vuonna laulaa myös verkon välityksellä seurakunnan Facebook-sivuilla. Arkistokuva.

Korona aiheuttaa muutoksia Kotka-Kymin seurakunnan toimintoihin. Ensi viikosta lähtien arkiruokailut torstaisin Kotkassa ja perjantaisin Karhulassa on toistaiseksi peruttu. Myöskään kirkkokahveja ei toistaiseksi tarjota.

Siunaus- ja muistotilaisuuksiin, kastejuhliin tai seurakunnan tiloissa järjestettäviin syntymäpäiväjuhliin saa osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä. Seurakunnan papit eivät koronaepidemian tässä vaiheessa osallistu muistotilaisuuksiin tai kastekahveille. Seurakunnan leireille ei voi tulla henkilöitä alueilta, jotka ovat koronan leviämisvaiheessa.

Seurakunta seuraa Kymsoten ohjeistuksia

Tämänhetkinen suunnitelma on se, että Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia voitaisiin järjestää, mutta rajoitetusti. Kotkan kirkossa järjestettäviin tilaisuuksiin otetaan enintään 300 osallistujaa, Kymin kirkkoon 200 ja Langinkosken kirkkoon 70. Suunnitelmana on järjestää myös kaksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuutta Facebookin välityksellä.

Viestintäpäällikkö Emilia Pulkki kertoo seurakunnan seuraavan tarkasti Kymsoten ohjeistuksia ja muuttavan suunnitelmia, jos aihetta on.

Ajantasaista tietoa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksista löytyy seurakunnan nettisivuilta.

Jumalanpalvelukset porrastetaan

Ensi vuonna muutoksia on joka tapauksessa luvassa seurakunnan jumalanpalveluskäytäntöihin. Tätä nykyä jumalanpalvelukset alkavat niin Kotkan, Kymin kuin Langinkoskenkin kirkoissa sunnuntaisin kello 10.

Ensi vuonna jumalanpalveluksia porrastetaan. Langinkoskella messu alkaa kello 10, Kotkassa kello 12 ja Kymissä kello 14. Kokeilu alkaa tammikuun 17. päivänä ja kestää vuoden loppuun.

Pulkin mukaan ensi vuoden aikana aiotaan myös vahvistaa jumalanpalvelusten teemallisuutta. Kokeilun jatkosta päätetään seurakuntalaisilta saadun palautteen perusteella.

Sähköistä ajanvarausjärjestelmää käyttöön

Seurakunnan diakoniatyössä otetaan käyttöön sähköinen ajanvarausjärjestelmä ja avustusruuan jakelussa tiivistetään yhteistyötä Kohti työtä ry:n kanssa. Sähköisen ajanvarausjärjestelmän käyttöä laajennetaan ensi vuoden kuluessa myös tilojen varaamiseen ja toimitusvarauksiin – ei kuitenkaan siunaustilaisuuksien varaamiseen.

Luetuimmat