Haminan suurlipun tarinaan jälleen uusi käänne – Lippu laskettiin repeämän takia lauantaina

Varalippua ei toistaiseksi nosteta.

Antti-jussi Larvio

Haminan suurlippu kuvattuna viime syyskuussa.
Haminan suurlippu kuvattuna viime syyskuussa.

Haminan suurlippu laskettiin repeämän takia alas lauantaina. Repeämä tuli lipun kulmaan.

Haminan kaupungin mukaan varalippua ei vielä nosteta salkoon, sillä sääennuste povaa tuulen voimistumista. Lippu nostetaan salkoon lähipäivinä, mikäli tuulet sen sallivat. Lipun tuulirajana on pidetty 12–15 metriä sekunnissa.

Suurlippuun tuli repeämä myös juhannuksena. Tuolloin repeämän kerrottiin syntyneen, kun lippua laskettiin alas kovan tuulen vuoksi ja märkä lippu tarttui johonkin. Suurlipun on valmistanut kotimainen Flagmore Oy.

Haminan suurlippu on liehunut tilapäisellä luvalla satametrisessä tangossa juhannuksesta saakka. Tilapäinen lupa on voimassa vuoden loppuun saakka.

Tangon lujuutta tutkittiin kesällä ja syksyllä. Kaupunki tiedotti marraskuussa, että tulosten perusteella tangolle on mahdollista myöntää pysyvä lupa.

Suurlipun tanko nostettiin pystyyn marraskuussa 2018. Itse suurlippu nostettiin salkoon ensimmäisen kerran vasta toukokuussa 2019.

Suurlippu on herättänyt vilkasta keskustelua niin toripuheissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Mutkista huolimatta lippu on kuitenkin tuonut Haminalle runsaasti julkisuutta.

Juttua on täydennetty kello 15.50. Lisätty tieto edellisestä repeämästä.