Kotkassa yksi uusi koronatartunta, Kymsoten alueella uusia tartuntoja torstain ja perjantaiaamun aikana yhteensä kuusi – Suomessa uusia tartuntoja on 59

Raimo Eerola

Kymsoten alueella on nyt todettu yhteensä 80 koronavirustartuntaa.
Kymsoten alueella on nyt todettu yhteensä 80 koronavirustartuntaa.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 80 koronavirustartuntaa. Kymsote tiedottaa, että viimeisin varmistunut tartunta on todettu perjantaina 18. syyskuuta ja torstaina uusia tartuntoja todettiin sen alueella viisi.

THL:n tuore tilasto kertoo, että Kotkassa on nyt yksi uusi koronavirustartunta ja niitä on nyt yhteensä 26. Kouvolassa tartuntoja on 36 ja Haminassa 8. Muita Etelä-Kymenlaakson kuntia ei tilastossa näy, koska niissä on todettu vähemmän kuin viisi tartuntaa.

Kymsoten alueella ei ole koronaviruspotilaita sairaalahoidossa.

Suomessa uusia tartuntoja on todettu 59 ja yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on nyt todettu 8858 kappaletta.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoidut