Puukolla neljästi selkään — Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehelle tapon yrityksestä reilut kolme vuotta vankeutta

Lisäksi mies sai tuomion kuudesta muusta rikoksesta, muun muassa lievästä pahoinpitelystä ja kahdesta rattijuopumuksesta.

Moises Garibay

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen vankeuteen tapon yrityksestä ja muista pienemmistä rikoksista.
Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen vankeuteen tapon yrityksestä ja muista pienemmistä rikoksista.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi viikolla kouvolalaisen Aleksi Hagertin tapon yrityksestä ja kuudesta muuta lievemmästä rikoksesta ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Vuonna 1993 syntyneen Hagertin tuomio oli 3 vuotta 2 kuukautta vankeutta.

Haastehakemuksen mukaan Hagert oli yrittänyt tappaa miehen lyömällä tätä neljästi puukolla selkään myllykoskelaisen ravintolan edessä. Miehelle oli aiheutunut teosta ihonalaisen rasvakudoksen ja lihaksen lävistäneet vammat ja veri-ilmarinta.

Teko oli jäänyt yritykseksi siitä satunnaisesta syystä, etteivät lyönnit olleet osuneet mieheen kuolettavasti ja koska hän oli saanut nopeasti hoitoa. Syyttäjän mukaan Hagertin tarkoituksena oli ollut tappaa mies tai ainakin hänen oli täytynyt käsittää, että hänen menettelynsä varsin todennäköinen seuraus olisi miehen kuolema.

Pahoinpitelyjä ja rattijuopumuksia

Tapon yrityksen lisäksi Hagert sai rangaistuksen lievästä pahoinpitelystä ja lievästä vahingontekosta. Viime marraskuussa hän oli lyönyt naista avokämmenellä kahdesti kasvoihin. Hän oli myös rikkonut naisen matkapuhelimen. Puhelin oli hajonnut käyttökelvottomaksi.

Hän sai myös kaksi rattijuopumustuomiota ajettuaan niin ikään marraskuussa alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän oli kuljettanut henkilöautoa päihtyneenä. Hänellä oli ajon jälkeen ollut 0,48 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Ajo oli päättynyt poliisin pysäytykseen.

Kuusi päivää myöhemmin Hagert jäi taas kiinni rattijuopumuksesta. Tuolloin hänen verensä alkoholipitoisuus oli ollut 1,17 promillea.

Hän sai tuomion myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hän oli paennut poliisia Anjalantiellä ainakin 140 kilometrin tuntinopeudella. Alueen nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Hän oli ajanut paikoitellen vastaantulevien kaistalla.

Auton kyydissä oli ollut Hagertin lisäksi kaksi matkustajaa. Ajon aikana oli ollut pimeää ja tienpinta oli ollut osin jäässä. Hagertilla ei ollut ajokiellon vuoksi ajo-oikeutta.

Tuomio ei ole lainvoiminen.

Luetuimmat