Onko ympäristönäkökulmat Pyhtään lentokenttään liittyen huomioitu? Kommentoi!

Sari Tauru

Redstone Aero Oy lentokentän suunnittelualue sijoittuu noin 3,5 kilometrin etäisyydelle Pyhtään kirkonkylän taajamasta. Raivattu alue odottaa ympäristölupaa ja rakennuslupaa.
Redstone Aero Oy lentokentän suunnittelualue sijoittuu noin 3,5 kilometrin etäisyydelle Pyhtään kirkonkylän taajamasta. Raivattu alue odottaa ympäristölupaa ja rakennuslupaa.

Pyhtäälle kaavaillaan lentokenttää harraste- ja potkuriturbiinikoneille. Yleislentokentäksi suunniteltu kenttä sijoittuu Pyhtään kirkonkylän liittymän kaakkoispuolelle. Alueelle tulisi noin kilometrin mittainen kiitorata.

Pyhtään kunta on suhtautunut hankkeeseen myönteisesti. Lentokentän katsotaan tukevan kunnan elinkeinotoimintaa ja elinvoimaisuutta.

Kymenlaakson liitto ja ympäristöjärjestöt, kuten luonnonsuojeluliitto ja Kotkan ympäristöseura, ovat suhtautuneet lentokenttään varauksellisemmin. Esitetyn kritiikin mukaan Redstone Aeron tekemä ympäristölupahakemus on ylimalkainen ja osittain ristiriitainen, eikä hankkeen vaikutuksia ympäristöön ole huomioitu riittävästi.

Kotkan ja Pyhtään yhteinen ympäristölautakunta käsittelee hankkeen ympäristölupaa 21. syyskuuta.

Onko sinun mielestäsi Pyhtään lentokentän vaikutukset ympäristöön huomioitu? Kannatatko hanketta? Kerro mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.