Kymen Sanomat tuo live-haastattelut Meripäivien Kotka-lavalle — Lavan ohjelmaan kuuluvat myös bissejooga, runot sekä musiikki

Uutena ohjelmanumerona lavan valloittaa tänä vuonna Kotkan kaupunkistrategian arvoista ideansa saaneet Ilmarakastamisen SM-kisat.

Johanna Vehkaluoto

Kotka-lavalla vedetty skumppajooga oli viime kesänä monelle osallistujalle uusi laji. Tänä kesänä meripäiväkävijöillä on mahdollisuus osallistua myös bissejoogaan.
Kotka-lavalla vedetty skumppajooga oli viime kesänä monelle osallistujalle uusi laji. Tänä kesänä meripäiväkävijöillä on mahdollisuus osallistua myös bissejoogaan.

Yleisön suosikki, ja viimeisten kuuden vuoden aikana paikkansa meripäivätarjontaan vakiinnuttanut Kotka-lava on tänä vuonna Kymen Sanomien Kotka-lava.

— Meripäivät on vuoden odotetuin kulttuuritapahtuma Kotkassa. Haluamme olla Meripäivillä vahvasti läsnä juuri siellä, missä tapahtuu. Kymen Sanomille nimikkolava tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tuoda lehden tekemisen yleisön eteen. Luvassa on myös paljon sisältöä sosiaaliseen mediaan. Tulemme vetämään live-haastatteluja ja nostattamaan lavalla hyvää festaritunnelmaa, toteaa Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl.

— Kotka-lavalla päästään kurkistamaan kulissien taakse ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita meripäivävieraista Kymen Sanomien toimittajien johdattelemana Meet &Greet -hetkissä, kertoo Kotkan Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Paikallista ohjelmaa aamusta iltaan

Kotkan kauppatorilla sijaitsevalla lavalla nähdään ja kuullaan torstaista lauantaihin paikallista ohjelmaa aamusta iltaan. Kotkan kaupunki täyttää tänä vuona 140 vuotta, ja Kymen Sanomat Stagella voikin testata lauantaina Kotka-tietämyksensä leikkimielisessä tietovisassa. Kisailuun voi osallistua yksin tai tiimissä ja ilmoittautuminen tapahtuu paikanpäällä.

Muutoin lavan ohjelma koostuu muun muassa musiikista, tanssista, runoista, tarinoista ja skumppa- sekä bissejoogasta ja lavan tapahtumia emännöi näyttelijä Pia Lunkka.

— Päivällä kuullaan eri tyylejä aina Flangersin tanssimusiikista JTG:n maailmanmusiikkiin, jossa on vaikutteita niin soulista, bluesista, reggaesta, folkista kuin afro-rockista. Lavan illoissa tunnelman räjäyttää kattoon upeat bilebändit HERO, Korkkarit Kattoon ja Kuokkavieraat, luettelee Salonen.

Uutena ohjelmanumeroina lavan valloittaa tänä vuonna Kotkan kaupunkistrategian arvoista ideansa saaneet Ilmarakastamisen SM-kisat.

— Rakastamisen tapoja on monia ja lavalle haetaan rohkeita heittäytyjiä näyttämään yleisölle omat rakastamisen tapansa. Voittaja kruunataan ensimmäiseksi ilmarakastamisen Suomen mestariksi, kuvailee Salonen.

Ohjelma Kotka-lavalla on pääsymaksutonta ja ohjelmaa on aina torstaista 25. heinäkuuta kello 15 lauantaihin kello 24 asti. Kello 21 lavan ikäraja on 18 vuotta.

 

Kotka-lavan ohjelma löytyy Kotkan Meripäivien nettisivuilta.