Purkukuntoiselle keskustan kerrostalolle löytymässä ostaja

Sari Tauru

Sibeliuskadulla Haminan keskusssa seisovalle kerrostalolle on löytämässä ostaja. Haminan kaupungin omistama talo on tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi.

Haminan kaupunki käy parhaillaan neuvotteluja omistamansa Sibeliuskatu 34:ssä sijaitsevan kerrostalon myymisestä rakennusliikkeelle.

— Siinä on kiinteistökehityshanke menossa. Se tarkoittaa, että pyrimme myymään rakennuksen tontteineen kiinnostuneelle rakentajalle, Haminan kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu sanoo.

Hänen mukaansa vielä tässä vaiheessa ei haluta kertoa kiinteistöstä kiinnostuneen yhtiön nimeä.

— Meihin päin ollaan tässä asiassa oltu aloitteellisia. Heillä on parhaillaan etsintä menossa, jossa kartoitetaan mahdollisia pitkäaikaisia vuokralaisia. Hankkeen alullepanijasta ei voida vielä julkistaa nimeä. Pallo on nyt heillä.

Sibeliuskadulla sijaitseva kerrostalo on ollut sen jälkeen tyhjänä, kun Haminan kaupungin perusturvan toiminnot muuttivat rakennuksesta sen pahojen sisäilmaongelmien vuoksi. Tuolloin kaupunki teki linjauksen, ettei kiinteistöä yritetä korjata, vaan ensisijaisesti sille pyritään löytämään ostaja. Muussa tapauksessa sen purkaminen jää kaupungin tehtäväksi.

Filpun mukaan poissuljettu mahdollisuus ei ole, että kaupunki olisi yksi mahdolliseen uuteen kiinteistöön sijoittuva vuokralainen.

— Keskeneräinen sote-kuvio tietysti pitää meidät hieman varovaisina, kun emme vielä tiedä mitkä toiminnot menevät sinne maakuntaan enemmän mitkä vähemmän. On kuitenkin ollut myös tästä asiasta jonkin verran puhetta. Suunta kuitenkin on, että kaupunki ei omaan taseeseen lähde rakentamaan, vaan mennään vuokralaiseksi. Silloin on helpompi säädellä tarvetta ja siitä luopuminen on aikanaan paljon helpompaa.

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio