Tesla-selvityksestä ei anneta tietoja julki

Teslamotors/Alexis Georgeson

Teslan tehdas Yhdysvaltain Nevadassa.
Teslan tehdas Yhdysvaltain Nevadassa.

Finpron konsultilla teettämää selvitystä Teslan-tehtaan mahdollisista sijoitusalueista ei ainakaan vielä aiota julkistaa. Myöskään yksittäisiä tietoja Tesla-kisassa esimerkiksi hyvin pärjänneistä kunnista tai seutukunnista ei Finpron Invest in Finland-yksikön johtaja Antti Aumon mukaan anneta julkisuuteen.

— Pyydän anteeksi, mutta en voi nyt avata sen selvityksen tuloksia, Aumo toteaa kysymykseen oliko Vaasa nostettu konsulttiselvityksessä ykkösvaihtoehdoksi Teslan Gigafactoryn sijoituspaikkakunnista.

Hän perustelee konsulttiselvityksen sisällön panttaamista muun muassa sillä, että se sisältää kuntien antamaa luottamuksellista tietoa. Selvityksen julkistaminen voisi Aumon mukaan hyödyttää myös muita maita, jotka kilpailevat Teslan tehdashankkeesta Suomen kanssa.

Selvitys esiteltiin elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk.) viime keskiviikkona, jolloin Lintilä ilmoitti, että esitystä Teslan miljardihankkeen sijoittumisesta Suomeen valmistellaan yhdessä Vaasan kanssa. Lintilä ei ilmoituksessaan viitannut konsulttiselvitykseen, vaan totesi päätöksensä olevan ministeriön linjauksen.

Aumon mukaan Teslan miljardiluokan hankkeesta Suomessa käytyyn kisaa osallistui kymmenkunta kaupunkia tai seutukuntaa. Myöskään niille ei ole kerrottu menestymisestä kisassa.

T

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.