Kaupunginjohtaja Esa Sirviö kirjoitti tänä syksynä koulun Kotkassa aloittaneille ekaluokkalaisille kirjeen – Sirviö kehottaa pakkaamaan reppuun reiluutta, rohkeutta ja rakkautta

Sirviö myös muistuttaa kirjeessään, että kiusaaminen ei kuulu kouluun.

Raimo Eerola

Esa Sirviö kirjoitti ekaluokkalaisille kirjeen. Arkistokuva vuodelta 2019.
Esa Sirviö kirjoitti ekaluokkalaisille kirjeen. Arkistokuva vuodelta 2019.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö lähetti kirjeen kaikille Kotkassa tänä syksynä peruskoulun ensimmäisen luokan aloittaneille. Kirjeestä kerrotaan Kotkan kaupungin verkkosivuilla.

Kirjeessään Sirviö muun muassa muistuttaa ekaluokkalaisia siitä, että virheitä ei tarvitse pelätä.

– Virheitä ja epäonnistumisiakin joudutte kohtaamaan, mutta niitäkään ei Teidän tarvitse pelätä, koska niitä tapahtuu aivan kaikille, myös aikuisille, Sirviö kirjoittaa.

Sirviö painottaa myös sitä, että kiusaaminen tai toisten ulkopuolelle jättäminen ei kuulu koulunkäyntiin.

– Täällä Kotkassa haluamme kasvattaa entistä enemmän yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä. Pidättehän huolen siitä, että ketään ei jätetä yksin, vaan otatte kaikki mukaan rehdillä tavalla.

Sirviö toteaa kirjeessään, että opettajilta ja muulta koulujen henkilökunnalta kannattaa uskaltaa pyytää apua ja ohjeita, koska oppilaat ovat heidän asiakkaitaan, ja koulumaailman henkilökunta on heitä varten.

Kirjeen lopussa Sirviö kehottaa ekaluokkalaisia pakkaamaan reppuunsa Kotkan kaupunkistrategian mukaiset arvot

– Kun sieltä löytyy koulutarvikkeiden lisäksi reiluutta, rohkeutta sekä rakkautta, niin tulette varmasti onnistumaan sekä koulussa että muussa elämässänne.

Sirviön koko kirjeen ekaluokkalaisille voit lukea täältä.