Kotkassa on nyt kova kysyntä harrastetiloille – Kärkisaari on myynyt itsensä hääväelle ensi kesäksi

Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy on saanut Savotan lähes täyteen vuokralaisia.

Kimmo Seppälä

Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Wass ja tekninen isännöitsijä Mika Jokimies Savotan tiloissa, jotka ovat nyt myyneet itsensä etenkin liikunnan harrastajille.
Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Wass ja tekninen isännöitsijä Mika Jokimies Savotan tiloissa, jotka ovat nyt myyneet itsensä etenkin liikunnan harrastajille.

Harrastetilojen kysyntä on yllättänyt Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajan Mikko Elosuon. Etenkin Savotta on täyttynyt vuokralaisista ja Kotkan Konserttitalokin on saamassa aivan uutta elämää.

– Tiloille on nyt kysyntää. Ihmisten aktiivisuus on todella yllättänyt meidät, sanoo Elosuo.

Elosuon mukaan tiloja tarvitsevat nyt ennen kaikkea aktiiviset yritykset ja yhdistykset, jotka ovat rohkeasti käyttäneet korona-ajan hyödykseen uuden toiminnan käynnistämiseksi tai olemassa olevan toiminnan kehittämiseksi.

– Olemme innolla mukana uusissa avauksissa ja teemme parhaamme muokataksemme tiloistamme sopivat mitä moninaisimpiin käyttötarkoituksiin.

Koronatilanteesta huolimatta esimerkiksi Juki:n hallussa oleva Kärkisaari on myynyt itsensä jo ensi vuodeksi hääporukoille.

– Kärkisaari on jo varattu toukokuusta elokuulle hääpaikaksi, kertoo Elosuo.

Elosuon mukaan Kärkisaari on paikkana hieno ja on sen takia osoittautunut kiinnostavaksi.

– Olemme nyt huomanneet, että some-näkyvyys on tärkeää. Se on ollut hyvää mainosta tiloillemme ja on lisännyt niiden kysyntää. Osa tiloihimme kohdistuvasta kiinnostuksesta on aktiivisen kehittämisotteemme ansiota.

Kimmo Seppälä

Savotan pihamaisemat muuttuvat päiväkotilasten vallatessa alueen, kertovat markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Wass ja tekninen isännöitsijä Mika Jokimies.
Savotan pihamaisemat muuttuvat päiväkotilasten vallatessa alueen, kertovat markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Wass ja tekninen isännöitsijä Mika Jokimies.

Lapset tuovat Savottaan elämää

Savotta oli vuoden 2019 loppuun asti Langinkosken koulun väistötiloina, kunnes uusi koulu valmistui.

– Savotta tyhjeni tämän vuoden alusta, jonka jälkeen se vapautui muuhun käyttöön, kertoo Elosuo.

Savotassa muutostöitä tehdään sekä koulurakennuksen että liikuntahallin puolella.

Koulurakennuksen osalta päätös aktiivisen vuokralaishankinnan käynnistämisestä tehtiin Elosuon mukaan, kun tuli ilmeiseksi, ettei aiemmin suunniteltua kaupungin sisäistä evakkokoulukäyttöä ole luvassa lähivuosina.

Uusimpia tulijoita Savottaan on ruotsinkielinen päiväkoti, jolle on tekeillä omat tilat. Päiväkoti pääsee uusiin tiloihinsa ensi vuoden alusta.

Ruotsinkielisen päiväkodin tilat ovat koulurakennuksen toisessa kerroksessa ja ne pyritään saamaan valmiiksi tammikuun alkupuolella.

– Tiloissa tehdään yhdessä vuokralaisen kanssa suunnitellut muutostyöt, kuten lapsille soveltuvat wc- ja suihkutilat ja ruokailualue monipuolisella keittiöllä. Juuri valmistui huoltotie, jonka myötä tarjoutuu rakennuksen toiseen kerrokseen esteetön kulku, jota ei aikaisemmin ole ollut, kertoo Elosuo.

Sisäpihalle tulee viihtyisä, metsään rajoittuva leikkipiha, joka aidataan ja pihan valaistusta lisätään.

– Tilat ovat avarat, valoisat ja soveltuvat erittäin hyvin varhaiskasvatustoimintaan näiden muutosten myötä.

Savotta on periaatteessa jo liikuntatiloja täynnä. — Mikko Elosuo

Elomaan mukaan myös toisen, Kotkan alueelta uusia tiloja etsineen päiväkodin kanssa on käyty keskusteluja Savotan tiloista.

Savottaan voisi Elosuon mielestä sijoittua luontevasti erilaisia lasten ja nuorten tukipalveluita kuten esimerkiksi toimintaterapiaa ja puheterapiaa.

– Tai vaikkapa musiikinopetusta tarjoavia toimijoita.

Kimmo Seppälä

Savotassa tiloja muutellaan vuokralaisten tarpeiden mukaan.
Savotassa tiloja muutellaan vuokralaisten tarpeiden mukaan.

Savotasta liikunnallinen keskittymä

Savotasta olisi Elosuon mielestä mahdollista tehdä erilaisten liikunta- ja kulttuuritoimijoiden keskittymä.

Savotan teollisuushalliin on Elosuon mukaan rakenteilla muun muassa kiipeilyseinä Kotkan Kiipeilyseuralle, joka on etsinyt toiminnalleen riittävän korkeaa tilaa..

– Savotta on periaatteessa jo liikuntatiloja täynnä. Siellä on tilat muun muassa telinevoimistelijoille, parkour-harrastajille, sirkuskoululaisille, joogaharrastajille, nyrkkeilijöille ja voimailijoille. Se on varsinainen urheilun monitoimitalo.

Savotan liikuntahallin käyttöaste on Elosuon mukaan tällä hetkellä erinomaisen hyvä.

– Muutamaa varasto- ja luokkahuonetta sekä yhtä sivusalia lukuun ottamatta tilat ovat täydessä käytössä.

Savotan päärakennuksen auditorioon ja ruokasaliin on Elosuon mukaan kohdistunut kysyntää korona-aikana, kun kokouksissa on suuret vaatimukset turvavälien toteutumisen suhteen.

– Jo viime kesänä toteutimme vanhoihin luokkatiloihin viihtyisät toimisto- ja asiakaspalvelutilat vastaanottokeskukselle, joka on ollut erittäin tyytyväinen työolosuhteisiinsa uudessa toimipisteessään.

Kimmo Seppälä

Kotkan konserttitalo on saanut sisäpihalleen ravintolaterassin.
Kotkan konserttitalo on saanut sisäpihalleen ravintolaterassin.

Konserttitalolle sisäpihan terassi

Konserttitalolle haetaan Elosuon mukaan uutta elämää ravintolauudistuksilla.

– Ajatuksena on monipuolistaa ravintolatarjontaa esimerkiksi sisäpihalle valmistuneella terassialueella. Alueelta puuttuvat vielä valaisimet ja istutukset..

Elosuon mukaan konserttitalon ykköskerrokseen on tarkoitus saada aktiivisia toimintoja, jotka lisäävät myös konserttisalin kiinnostavuutta.

Höyrypanimolle puolestaan on löytynyt avokonttoriin vuokralaiseksi paikallinen suunnittelutoimisto.

Muiden kohteiden osalta vuokrattavuutta on Elosuon mukaan enää tarjolla vain rajallinen määrä.

– Esimerkiksi kaikki konserttitalolla, Gutzeitintiellä ja Pakinkadulla sijaitsevat asuntomme on nyt vuokrattu.

Ympäristötalolla on vapaana laboratoriotilaa ja muutamia toimistohuoneita. Länsi-Kotkan palvelukeskuksessa on tyhjillään entinen yökerho, johon voisi Elosuon mukaan sijoittaa liiketoimintaa vaikka heti.

Kimmo Seppälä

Kärkisaari on lyönyt ensi kesäksi itsensä läpi hääjuhlapaikkana.
Kärkisaari on lyönyt ensi kesäksi itsensä läpi hääjuhlapaikkana.

Luetuimmat