Pulkkasen kiri jäi puolitiehen – "Yksi paha virhe tuli"

Kai Kilappa

Tapio Pulkkanen golffasi jaetulle 14. sijalle Euroopan haastajakiertueen Ranskan osakilpailussa viikonloppuna.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen päätyi jaetulle 14. sijalle Euroopan haastajakiertueen Ranskan osakilpailussa Lumbresissa. Pulkkanen päätti neljän päivän urakkansa tänään 73 lyönnin (2 yli parin) kierrokseen ja sai lopputuloksen 283 (–1).

KG:n mies nousi lauantaina mukaan voittotaisteluun, mutta tänään hän ei saanut oikein kirivaihdetta päälle, ja kauden neljäs Top 10 -sijoitus jäi yhden lyönnin päähän.

Voittajaan, Ranskan Julien Guerrieriin (–7) kertyi eroa kuuden lyönnin verran. Pulkkanen oli päätöskierroksen puolivälissä neljä alle parin, mutta tuplabogi 12. reiällä vei haaveet ihan kärkisijoituksista.

— Liput olivat tänään vaikeissa paikoissa. Ei ollut helppoa, Pulkkanen sanoi.

— Yksi paha virhe (12:nnen tupla) tuli, kun löin wedgellä yli griinin. Muuten oli tasaista.

Pulkkanen kuittaa Ranskasta palkintorahaa 2800 euroa. Hänen kokonaistienestinsä lähestyvät jo 60 000 euroa ja takaavat edelleen kolmannen sijan kiertueen rahatilastossa. Kauden päätteeksi listan 15 parasta saa pelioikeuden ensi kauden ykköskiertueelle European Tourille.

Haastajakiertueen seuraava kilpailu alkaa ensi torstaina Tanskassa. Pulkkanen jättää Tanskan kisan väliin, ja kilpailee seuraavan kerran vasta Skotlannissa juhannuksen jälkeen.

Hän pääsee vastedes valitsemaan kilpailut, joihin osallistuu, sillä haastajakiertueen pelaajien uudelleenrankkaus astuu voimaan huomenna. Vahva alkukausi takaa Pulkkaselle osallistumisoikeuden käytännössä kaikkiin loppukauden kilpailuihin.

Alun perin Pulkkasella oli tälle kaudelle hyvin rajoitettu pelioikeus ja hän pääsi moneen alkukisaan mukaan järjestäjien villillä kortilla.

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.