Ajokorttilain uudistus poistaisi nykyisellään mopoilijoiden ajo-opetuksen

Katja Juurikko

Vuonna 2011 alkanut mopokoulutus sisältää kuusi tuntia teoriaopetusta ja kolme tuntia ajo-opetusta. Kuva on arkistosta.
Vuonna 2011 alkanut mopokoulutus sisältää kuusi tuntia teoriaopetusta ja kolme tuntia ajo-opetusta. Kuva on arkistosta.

Ajokorttilain uudistukset ovat tuomassa muutoksia myös mopokortin hankintaan. Jos hallituksen esitys menee läpi sellaisenaan, mopokortin kolmen tunnin ajo-opetus poistuu, ja jatkossa kortin saa suorittamalla teoria- ja ajokokeen.
— Huolestuttavinta ajokorttilain uudistuksessa on se, että mopo-opetuksesta ollaan ottamassa opetus pois kokonaan, toteaa liikenneopettaja Jouni Snellman.
Vuonna 2011 alkanut mopokoulutus sisältää kuusi tuntia teoriaopetusta ja kolme tuntia ajo-opetusta. Vuoden jälkeen mopoilijoiden vakavat henkilövahingot vähenivät 40 prosenttia.  
— Minua vähän hirvittää nuorten puolesta. Sitten vähän ajan päästä ihmetellään taas, miksi onnettomuuksien määrä kasvaa, miettii Snellman.
Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi näkee, että mopokortin hankkijoille tulee lisäkustannuksia ajokokeiden uusimisen vuoksi.
— Harva tulee pääsemään ajokokeesta läpi ensimmäisellä yrittämällä.


Ajokokeet ovat tärkeitä

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen sanoo, että ajokokeet ovat ylipäätään hyvin tärkeitä.
Traktoreille ajokoetta ei vaadita, mutta hänen mielestään olisi turvallisuuden kannalta perusteltua, että kaikissa ajokorteissa olisi ajokoe.
— Kun mopokortissa on ollut sekä koulutusta että ajotutkinto, on tullut hyviä tuloksia ja turvallisuuskehitys mennyt parempaan suuntaan. 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet