Kannusjärvi ja Kitula ovat Kymenlaakson vuoden kylät

Kymenlaakson maakuntahallitus valitsi lisäksi Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjäksi Heli Varjakosken Klamilasta.

Tiina Katajisto

Kannusjärvi ja Kitula on valittu vuoden kyliksi Kymenlaaksossa. Arkistokuva kevätkynnöistä Kannusjärveltä.
Kannusjärvi ja Kitula on valittu vuoden kyliksi Kymenlaaksossa. Arkistokuva kevätkynnöistä Kannusjärveltä.

Vuoden kymenlaaksolaiset kylät ovat Kannusjärvi ja Kitula Haminasta. Kymenlaakson maakuntahallitus valitsi kyläparin 1 000 euron vuoden kyläpalkinnon saajaksi maanantaina. Kylät ovat valintaperustelujen mukaan osoittaneet esimerkillistä yhteishenkeä, aktiivisuutta ja talkoohenkeä asukkaiden elinolojen parantamiseen tähtäävissä toimissaan.

Vuoden kyläpalkinnon saaja osallistuu myös Vuoden kylä 2018 -kilpailuun. Voittaja valitaan maakunnallisten vuoden kylien joukosta.

Aikaisempia kylävalintoja

Suomen Kylätoiminta ry on aikaisemmin valinnut Kymenlaaksosta valtakunnalliseksi Vuoden Kyläksi vuonna 2014 Vuolenkosken Iitistä, kunniamaininnan sai v. 2008 Kaunissaari Pyhtäältä ja v. 2005 Siikava Jaalasta.
Kymenlaaksossa vuoden kylä on valittu vuodesta 1993 alkaen seuraavasti: 1993 Suur-Miehikkälä, 1994 Ruotsinpyhtään kirkonkylä, 1997 Muurikkala sekä kunniamaininta Hiisiölle, 1998 Järvi-Anjala, 2004 Enäjärvi, 2005 Siikava, 2006 Klamila, 2007 Niinimäki-Teuroinen, 2008 Kaunissaari, 2009 Kuutsalo, 2010 Tirva, 2011 Iitin Maakansan alue, 2012 Suur-Miehikkälä, 2013 Verlankylä, 2014 Vuolenkoski, 2015 Pyhällön alueen kylät, vuonna 2016 Klamila ja vuonna 2017 Ummeljoki Kouvolasta.

Varjakoski tiennäyttäjä

Maakuntahallitus valitsi myös Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjän, joka on Heli Varjakoski Klamilasta. Perusteluissa todetaan hänen toimineen vuosia oman kylänsä kantavana voimana ja yhteisöllisyyteen innostajana. Varjakoski on toiminut vapaaehtoisena lukuisissa järjestöissä sekä yhdistysten hallituksissa.
Vuoden maaseututoimijaksi hallitus valitsi Proagrian yritysneuvoja Jukka Ikosen Elimäeltä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet