Koronatartuntoja Kotkan päiväkodeissa ja Karhuvuoren koulussa – Altistuneita useissa ryhmissä

Utumetsän ja Hovinpuiston päiväkodeissa on todettu koronaa. Kymsote viestittää, ettei Kymenlaakson suurten joukkoaltistumisten vuoksi ehditä ottaa kaikkiin yhteyttä vuorokauden sisällä.

Jussi Lopperi

Utumetsän päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva.
Utumetsän päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva.

Kotkassa on todettu koronavirustartuntoja kahdessa päiväkodissa ja Karhuvuoren koulussa. Asiasta tiedottaa Kotkan kaupunki.

Yksi tartunnoista todettiin Utumetsän päiväkodissa, joka sijaitsee Karhuvuoressa. Altistuneita on päiväkodin kolmessa lapsiryhmässä. Näiden ryhmien lapset eivät ole tänään päiväkodissa. Muissa Utumetsän päiväkodin ryhmissä toiminta jatkuu normaalisti.

Toinen päiväkodissa todettu tartunta on Karhulassa sijaitsevassa Hovinpuiston päiväkodissa. Mahdollisia altistuneita on yhdessä ryhmässä. Päiväkodista ollaan yhteydessä kyseisen ryhmän lasten huoltajiin tänään. Muissa ryhmissä toiminta jatkuu normaalisti.

Kaikille Utumetsän ja Hovinpuiston päiväkotien huoltajille lähetetään tiedote Muksunetin kautta. Lisäksi Kymsote on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin perjantain ja lauantain aikana.

Myös Karhuvuoren koulussa on todettu koronavirustartunta. Ainakin yhden luokan oppilaat ovat altistuneet, kaupunki tiedottaa.

Kaikkiin ei ehditä ottaa yhteyttä

Kymsoten mukaan myös Kouvolassa on tänään todettu lisää joukkoaltistumisia.

– Joukkoaltistumisten poikkeuksellisen suuresta määrästä johtuen Kymsoten tartuntatautiyksikkö ei pysty olemaan yhteydessä kaikkiin ensimmäisen vuorokauden aikana, Kymsoten viestinnästä kerrotaan.

Kymsote neuvoo altistuneita noudattamaan seuraavia ohjeita.

Karanteeni

Koronavirukselle altistunut määrätään karanteeniin. Karanteenin pituus on 14 päivää. Karanteenissa ollessa tulee välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Ulos voi mennä, kunhan pitää vähintään 2–5 metrin etäisyyden muihin ihmisiin. Esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, töihin, kauppaan tai harrastuksiin ei karanteenissa saa mennä.

Kun perheenjäsen on määrätty karanteeniin

Niin kauan kuin karanteeniin määrätty henkilö on oireeton eikä hänellä ole todettu koronavirustartuntaa, voivat henkilön perheenjäsenet jatkaa elämäänsä normaalisti yleisiä suosituksia noudattaen. He voivat käydä esimerkiksi töissä, kaupassa ja harrastuksissa. Perheenjäsenten ei tarvitse välttää lähikontaktia karanteenissa olevaan henkilöön, sillä hän on ainoastaan altistunut koronavirukselle. Heti jos karanteenissa oleva henkilö alkaa oireilla, hänen tulee hakeutua koronavirustestiin – tällöin perheenjäsenten suositellaan jäävän omaehtoiseen karanteeniin testituloksen saamiseen asti.

Toimintaohjeet ja muuta koronatietoa löytyy verkkosivuilta: www.korona.kymsote.fi

Uutista päivitetty 22.1. kello 11.07. Lisätty tieto Hovinpuiston päiväkodin tartunnasta sekä tarkennettu tietoja Kymsoten yhteydenotosta. Muutettu otsikkoa.

Uutista päivitetty 22.1. kello 14.52. Lisätty Kymsoten ohjeet ja tieto siitä, ettei kaikkia altistuneita välttämättä ehditä tavoittaa. Muutettu ingressiä.

Luetuimmat