Uusi Digimuseo esittelee museoiden digitaaliset sisällöt – Merikeskus Vellamonkin suurnäyttelyn materiaaleihin voi tutustua virtuaalisesti

Suomen museoliitto ja John Nurmisen Säätiö haluavat koota kaikkien suomalaisten museoiden digitaaliset sisällöt ja tarjonnan samaan paikkaan.

Merikeskus Vellamo

Kohtalona Ruotsinsalmi - näyttelyyn liittyvää materiaalia on koottu nettiin katseltavaksi.
Kohtalona Ruotsinsalmi - näyttelyyn liittyvää materiaalia on koottu nettiin katseltavaksi.

Suomen museoliitto ja John Nurmisen Säätiö ovat julkistaneet verkkopalvelun, jonka tavoitteena on koota kaikkien suomalaisten museoiden digitaaliset sisällöt ja tarjonta samaan paikkaan.

Uudessa Digimuseossa pääsee tutustumaan virtuaalisesti museoiden kokoelmiin – ensimmäistä kertaa myös yhtä aikaa ystävien kanssa tai oppaan opastuksella.

Esimerkiksi John Nurmisen säätiö on tuonut osastolleen Digimuseoon ihmisten kertomuksia merestä, kuvia vanhoista aluksista, merenkäyntiin liittyvistä esineistä. Museossa voi tutkia myös vanhoja karttoja.

Merikeskus Vellamolla tarjolla paljon virtuaalista sisältöä

Myös Merikeskus Vellamo tarjoaa yleisölle paljon virtuaalista sisältöä.

Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyyn liittyvää materiaalia, tekstiä, kuvia ja videoita on koottu osoitteeseen https://www.visitkotkahamina.fi/ruotsinsalmi-materiaalipankki.

Runsas kattaus kuvia ja tarinoita löytyy myös Merikeskus Vellamon Facebookista, Instagramista ja You Tube -kanavalta.

Kymenlaakson museolla on kuvia Flickr-palvelussa, samoin Merivartiomuseolla. Facebookissa Merivartiomuseo esittelee kokoelmiin painottuvaa sisältöä.

Finna-sivustolle on koottu kaikkien Suomen museoiden, arkistojen ja kirjastojen aineistoja. Finnassa ovat selattavissa myös Kymenlaakson museon ja Suomen merimuseon kokoelmien aineistot: https://www.finna.fi/.