HP järjestää Naperoleirin — ”Leirijärjestelmä on pesäpalloliikkeen timantti”

Kirsi Forsell

HP osallistui neljällä joukkueella viime kesän Naperoleirille Ylivieskassa. Kuva on leirin avajaisista.
HP osallistui neljällä joukkueella viime kesän Naperoleirille Ylivieskassa. Kuva on leirin avajaisista.

Haminan Palloilijat jatkaa pesäpallon arvotapahtumien järjestämistä myös ensi kesänä. HP vastaa yhdessä Kymenlaakson Pesiksen kanssa Pesäpalloliiton vuotuisen Naperoleirin isännyydestä heinä-elokuun vaihteessa.

8—10-vuotiaiden leiri tuo ympyräkaupunkiin vajaaksi viikoksi noin tuhat pientä pesäpalloilijaa ja vähintään toisen mokoman pelaajien vanhempia ja taustajoukkoja. Pelejä pelataan 15 eri kentällä, ja HP hakee leirihommiin 250—300 vapaaehtoista.

— Hommia on tarjolla laidasta laitaan. Ruokailujen järjestäminen vaatii suurimman henkilömäärän, mutta myös majoitusvalvonta, kioskimyynti, kentänhoito ja ensiapu ovat isoja työllistäjiä, leirin johtaja Jari Heikkilä sanoo.

Pesäpallossa järjestetään vuosittain neljä suurleiriä eri ikäisille nuorille. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi kehuu järjestelmää vuolaasti.

— Leirijärjestelmä on pesäpalloliikkeen timantti, ylivoimaisesti hienoin asia. Ja Naperoleiri on leireistä kaikkein hienoin. Anteeksi vain Superpesis, mutta nämä lasten leirit ovat vielä paljon hienompaa kuin huippupesäpalloilu, Ojaniemi sanoo.

Naperoleiri järjestetään Haminassa 30. heinäkuuta — 3. elokuuta 2017.

Lue lisää keskiviikon Kymen Sanomista tai digilehdestä.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Uusimmat uutiset