Loimilankoja suomalaiseen kulttuurikudelmaan solmitaan Haminassa

Kanerva Jalarvo

Kaija Teikari aloittaa syksyn luentosarjan Haminan kirjastossa ensi keskiviikkona.
Kaija Teikari aloittaa syksyn luentosarjan Haminan kirjastossa ensi keskiviikkona.

Haminan Kolmannen iän yliopisto on muuttanut nimensä valtakunnallisen suosituksen mukaisesti ikääntyvien yliopistoksi. Toiminta kuitenkin jatkuu entisellään.

Syksyn luentosarja Loimilankoja suomalaiseen kulttuurikudelmaan esittelee monipuolisesti suomalaisten suhdetta kulttuuriin ja pohtii kulttuuri-identiteetin kehittymistä.

Luentosarja alkaa ensi keskiviikkona haminalaisen FT Kaija Teikarin luennolla, joka on otsikoitu kutkuttavasti ”Kun kuulen sanan kulttuuri, poistan varmistimen”.

Syksyn ohjelmassa on seitsemän luentoa ja niiden päälle vielä opintoretki RSO:n konserttiin Helsinkiin.

20.09. MuM Risto Nordell: Musiikkihelmiä Euroopan hoveista ja katedraaleista, 27.09. FT Marja Lahelma: Taide ja tunteet 1918 - sisällissota taiteessa ja taiteilijoiden kokemuksissa, 4.10. FT Hanna Karhu: Suomalaisen kirjallisuuden kadonneet kirjat, 18.10. FM Kare Eskola: Miten kuunnella klassista musiikkia, 25.10. FT Jouko Kokkonen: Kansakunta kilpasilla – urheilumenestys ja suomalaisuus itsenäisyyden alkutaipaleella, 1.11. FT Eija Stark: Työteliäs ja vähäpuheinen - suomalaisen identiteetin syvin olemus?, 2.11. opintoretki Helsinkiin Musiikkitaloon RSO:n konserttiin

Haminan kirjaston Kasper-salissa Kaija Teikarin luento keskiviikkona 13.9. kello 11.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.