Kaakonkulmalle tulee jatkossa apu nopeammin - Miehikkälään sijoitetaan Kymenlaakson ensimmäinen välittömän valmiuden yksikkö, jossa yhdistyvät paloauto ja ambulanssi

Miehistönä on aina ensihoitaja ja pelastaja, asemapaikkana toimii Miehikkälän paloasema.

Tuleva monitoimiyksikkö muistuttaa ulkonäöltään ambulanssia. Kylkeen maalataan kuitenkin kahdet tunnukset. Kuvassa normaali ambulanssi, kuvituskuva.

Miehikkälässä ja sen lähialueilla saa apua entistä nopeammin vuoden 2019 alusta. Kuntaan sijoitetaan Kymenlaakson ensimmäinen monitoimiyksikkö, joka on välittömässä lähtövalmiudessa vuorokauden ympäri. Ajoneuvossa yhdistyvät pelastustoimen ja ensihoidon palvelut.
Toiminta pyörii Carean ja Kymenlaakson pelastuslaitoksen yhteistyöllä. Asemapaikka on Miehikkälän paloasema.
— Miehikkälässä on sopimuspalokunta, jonka toiminta säilyy ennallaan. Lisäksi tulee uusi tämä uusi yksikkö, jossa työskentelevät ammattilaiset, parina ensihoitaja ja pelastaja, pelastuspäällikkö Veli-Matti Heininen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo.
Sopimuspalokunnan valmiusaika on viisi minuuttia. Monitoimiyksikkö on välittömässä lähtövalmiudessa.
— Se on siis yleensä ensimmäisenä paikalla hälytystilanteissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet