Kolahtaako?-elokuvaviikko alkaa sunnuntaina Kotkan kirkosta — joulukuun erikoisnäytöksessä esitetään uusi Tuntematon sotilas

Johanna Vehkaluoto

Matti Jylhä-Vuorio, Tero Lindqvist ja Marjo Kiljunen ovat olleet järjestämässä Kolahtaako?-elokuvaviikkoa. Tänä vuonna viikon teemana on vastuu.

Kotkassa ensi viikolla järjestettävän Kolahtaako?-elokuvaviikon aloittaa sunnuntaina Kotkan kirkossa järjestettävä Elokuvamusiikin messu. Messussa soitetaan perinteisten virsien ja yhteislaulujen tilalla tuttuja sävelmiä eri elokuvista, kuten Kulkuri ja joutsen, Nousee päivä laskee päivä ja virsi Suo kohti Herrani. Messun rakenne on tavallinen musiikkia ja elokuvaviikon teemaan liittyvää saarnaa lukuunottamatta.

— Seurakunnalle tämä on tilaisuus kehitellä jotakin uutta. Elokuvamusiikki on täynnä sanomaa, toteaa kappalainen Jukka Lopperi Kotka-Kymin seurakunnasta.

Erilaisia elokuvia vastuusta

Viikon aikana esitetään yhteensä 15 elokuvaa. Tapahtumapaikkana toimii Kinopalatsi, paitsi ensi viikon keskiviikkona, kun Kotkan konserttitalolla nähdään mykkäelokuva Koskenlaskijan morsian Kymi Sinfoniettan säestämänä.

Viikon teemana on vastuu ja se näkyy hyvin erilaisissa elokuvissa, dokumenteissa ja jopa lastenelokuvassa.

— Yhtenä päivänä keskitymme lapsiin ja heidän vanhempiinsa, jotka ovat kadottaneet vanhemmuutensa. Esiin nousee myös vastuu lähimmäisestä. Se näkyy hyvin esimerkiksi Aki Kaurismäen elokuvassa Toivon tuolla puolen, kuvailee Kolahtaako? -elokuvaviikon puheejohtaja Matti Jylhä-Vuorio.

Erikoisnäytöksessä uusi Tuntematon sotilas

16. elokuva nähdään joulukuussa, jolloin elokuvaviikon puitteissa järjestetään erikoisesitys Aku Louhimiehen uudesta Tuntematon sotilas -elokuvasta. 5. joulukuuta pidettävän esityksen yhteydessä Joona Mielonen ja Sami Ristiniemi kertovat elokuvan tekemisestä ja Kotkasta elokuvakaupunkina.

Kolahtaako?-elokuvaviikon järjestävät Kotka-Kymin seurakunta ja Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut yhteistyössä Kotkan Leffat Oy:n kanssa.

Kolahtaako? -elokuvaviikko

www.kolahtaako.fi

1 — 8. lokakuuta.

15 elokuvaa, joiden teemana on vastuu.

16. elokuva joulukuussa, Aku Louhimiehen uusi Tuntematon sotilas.

Tapahtumapaikat: Kotkan kirkko, Kinopalatsi ja Kotkan konserttitalo

Järjestäjät: Kotka-Kymin seurakuntayhtymä, Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Kotkan Leffat Oy.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.