Poliisi paljasti kannabiskasvattamon Korialla — Epäiltyjä otettiin kiinni tällä viikolla

Kasvit ja laitteet löytyivät kahdesta vuokratusta varastokontista. Omistaja oli hakemassa kontteja pois vuokraepäselvyyksien takia, kun niiden sisältä alkoi valua nestettä.

Harri Teitto

Yhdestä kannabiskasvista lasketaan saatavan noin 25 grammaa marihuanaa. Kuva on arkistosta, eikä se liity tapaukseen.
Yhdestä kannabiskasvista lasketaan saatavan noin 25 grammaa marihuanaa. Kuva on arkistosta, eikä se liity tapaukseen.

Korialla on paljastunut kannabiskasvattamo. Kaakkois-Suomen poliisi epäilee kahta 1990-luvulla syntynyttä naista ja yhtä 1970-luvulla syntynyttä miestä törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisin mukaan epäillyt ovat kasvattaneet kannabista ja säilyttäneet siihen tarvittavaa laitteistoa kahdessa kontissa. Tutkinnanjohtaja Tuomas Pöyhösen mukaan konteissa on ollut merkittävä määrä kasveja ja toiminta on ollut suunnitelmallista.

— Konttien vuokriin ja laitteisiin on jouduttu sijoittamaan paljon rahaa. Esitutkinta on kesken, joten en halua tarkemmin ottaa kantaa yksityiskohtiin.

Poliisi on tehnyt juttuun liittyviä kiinniottoja tällä viikolla. Kasvattamo löydettiin viime marraskuussa. Pöyhösen mukaan esitutkinta valmistuu todennäköisesti lähiviikkoina.

Kontista alkoi valua nestettä

Kasvattamo paljastui konttien vuokraukseen liittyvien epäselvyyksien takia. Vuokrien hoidossa oli ollut ongelmia, minkä takia konttien omistaja tuli hakemaan omaisuuttaan pois. Kontteja oltiin juuri nostamassa kuorma-auton päälle, kun niiden sisältä alkoi valua nestettä.

Tämän jälkeen Kymenlaakson pelastuslaitos hälytettiin paikalle. Konttien avaamisen jälkeen kävi selväksi, että kyseessä on poliisiasia. Konttien omistajaa ei epäillä rikoksesta.

Poliisi löysi huumekasvien ja laitteiden lisäksi myös amfetamiinia. Pöyhösen mukaan amfetamiinin määrä oli vähäinen.

Törkeässä rikoksessa kasveja on kymmeniä

Poliisi ei kerro Korialta löydettyjen kannabiskasvien tarkkaa määrää. Vallitsevan oikeuskäytännön perusteella kasvattamossa on todennäköisesti ollut ainakin 40 kannabiskasvia.

Korkein oikeus antoi helmikuussa ennakkopäätöksen, joka käsittelee kannabiksen kasvattamiseen liittyvää rajanvetoa huumausainerikoksen ja törkeän huumausainerikoksen välillä.

Päätöksen mukaan törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistö vaatii kasvattamon, josta on saatavissa vähintään kilo valmista marihuanaa. Kasvien tuotto lasketaan siten, että yhdestä hamppukasvista saa keskimäärin noin 25 grammaa marihuanaa.