Näe historia läheltä — Lähde talkoolaiseksi Haminan Miekat, muurit ja musketit -festivaalille

Haminan kaupunki

Miekat, muurit ja musketit -historiafestivaali järjestetään Haminassa 17.—21. heinäkuuta.

Oletko kiinnostunut historiasta? Onko sinulla silmää somistukseen ja maisemointiin vai osaatko nojata lapioon ja näyttää aikaansaavalta?

Mikäli vastaus kysymyksiin on kyllä tai edes ehkä, kannattaa keskiviikkoiltana suunnata Haminan Raatihuoneelle. Siellä järjestettävillä Pestuumarkkinoilla nimittäin etsitään talkoolaisia ensi kesänä pidettävälle Haminan historiafestivaalille.

— Tilaisuudessa käynnistetään talkoolaisilmoittautuminen, jota on jo paljon kyselty. Pestuumarkkinat on samalla avoin tiedotustilaisuus, jossa annetaan lisätietoa festivaalista, Haminan tapahtumatuotantopäällikkö ja museonjohtaja Paula Kouki sanoo.

Monenlaista vapaaehtoistyötä tarjolla

Kouki kertoo, että talkoolaisia etsitään monenlaisiin tehtäviin. Viisipäiväiselle festivaalille tarvitaan muun muassa siistijöitä, toimistotyöntekijöitä, puvustajia, rakentajia ja purkajia sekä hygieniapassin omaavia keittiötyöntekijöitä. Palkkioksi vapaaehtoistyöntekijät saavat lämpöisen ruoan ja festivaalilippuja.

17.—21. heinäkuuta järjestettävä Miekat, muurit, musketit -historiafestivaali juhlistaa Haminan kansainvälistä historiaa sotilas-ja kulttuurikaupunkina 1200-luvulta 1800-luvulle. Festivaali tarjoaa taistelunäytöksiä, sotaleirejä, sirkusta, taikuutta, eläimiä, musiikkia ja markkinatunnelmaa.

— Festivaalin järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Pääesiintyjät on jo kiinnitetty.

Nyt kevättalvella haetaan myös kauppiaita Hamina Bastionissa järjestäville ohjelmallisille markkinoille.

— Myytävänä voi olla esimerkiksi käsitöitä, keramiikkaa ja puuleluja — mitä tahansa festivaalin teemaan sopivaa.

Pestuumarkkinat keskiviikkona 20.2. kello 17—18.30 Haminan Raatihuoneella.