Hyväntuulentien peltipoliisi on vihdoin töissä — Digitaalinen nopeusvalvontalaitteisto otettiin keskiviikkona käyttöön, ilmoittaa Kaakkois-Suomen poliisi

Digitaaliset kuvat siirtyvät langattomasti poliisin liikenneturvakeskukseen.

Arkisto

Digitaaliset kuvat siirretään poliisin lliikenneturvakeskukseen langattomasti. Arkistokuva.
Digitaaliset kuvat siirretään poliisin lliikenneturvakeskukseen langattomasti. Arkistokuva.

Hyväntuulentien peltipoliisi on päässyt vihdoin tosi toimiin, sillä automaattinen nopeusvalvontalaitteisto on otettu käyttöön keskiviikkona, kerrotaan Kaakkois-Suomen poliisin Facebook-sivuilla ja Twitterissä.

Kamera napsahtaa, kun kuljettaja ajaa ylinopeutta. Digitaaliset kuvat siirretään kiinteästä valvontapisteestä poliisiin liikenneturvakeskukseen langattomasti.

Kuvassa näkyy ajoneuvon lisäksi rekisteritunnus, kuljettaja sekä kuvan tunnistetiedot. Jos kuljettajan vieressä istuu matkustaja, peitetään hänen kasvonsa kuvasta.

Poliisi lähettää kuvan ajoneuvon omistajalle tai haltijalle kirjeenä. Kirjeessä tiedustellaan kuvassa näkyvää ajoneuvon kuljettajaa.

Ilmitulleiden liikennerikosten esitutkinnassa sovelletaan samoja säädöksiä kuin tieliikenteessä yleensä, poliisi kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet