Tubeconin palkintogaalan juontaja Jaakko Parkkali pelastaa videoillaan huononkin päivän

| Kymmenet tuhannet ihmiset seuraavat 21-vuotiasta Jaakko Parkkalia sosiaalisessa mediassa. Lahtelainen tubettaja tekee videoita, joilla on positiivinen vaikutus.

Kolikkopurkki, johon voi jemmata ylimääräiset hilut taskuista. Kahvinkeitin, jonka edeltäjä sylki sumpit lattialle. Lapsuudenkodin löylykauha ja saunakiulu, joka on lommoilla. Tällaisia henkilökohtaisia tavaroita esitellään yhdellä Jaakko Parkkalin tuoreimmista videoista, jota on katsottu lähes 90 000 kertaa alle kahdessa viikossa. Suomen suosituimpiin YouTube-videoiden tekijöihin eli tubettajiin kuuluvan lahtelaisen videoilla käsitellään usein arkisia aiheita.

— Jääkiekosta ja urheilusta tulee paljon puhuttua. Mulla on esimerkiksi videoita, joissa pelaan KHL-joukkue Jokereiden pelaajien Tommi Huhtalan ja Petteri Wirtasen kanssa jääkiekkoa. Totta kai teen myös Arttu Lindemanin kanssa paljon kaikenlaisia haastevideoita. Aiheet kumpuavat nuoren miehen elämästä, Parkkali sanoo.

21-vuotiaan sosiaalisen median tähden tekemiset kiinnostavat laajaa joukkoa. Parkkalin YouTube-kanavalla on yli 161 000 tilaajaa, ja Instagramissakin häntä seuraa noin 148 000 käyttäjää. Mihin suosio perustuu?

— No kyllä mä veikkaan, että se johtuu siitä, että mä oon tosi positiivinen. Moni sanoo, että videoitani katsoessa huono päivä muuttuu heti paremmaksi.

Tuotoksiensa henkeä hän luonnehtii hyväksi pukukoppimeiningiksi.

— Heitetään hyvää läppää ja ollaan rennosti, mutta silti tehdään töitä pilke silmäkulmassa. Ehkä se on se mun vahvuus, mä oon sellainen aika symppis tyyppi.

Työkseen tubettava Parkkali tekee uusia videoita keskimäärin neljä tai viisi viikossa. Ideointi, kuvaaminen ja editointi vaativat aikaa.

— Riippuu totta kai videosta, mutta kyllä siinä 1-2 työpäivää menee, että saa yhden videon tehtyä.

Parkkali on hyödyntänyt YouTube-suosiotaan ponnahduslautana myös muihin töihin. Nuorisoidoli tekee esimerkiksi festarikeikkoja ja tapahtumajuontoja. Lisäksi hänellä on pesti musiikkiuralle lähteneen kollegansa Arttu Lindemanin taustalaulajana.

Perinteisiin keikkoihin tottuneelle ajatus tubettajasta festarilavalla saattaa tuntua omituiselta. Tubettajan keikalla fokus ei ole musiikissa, sillä ohjelma rakennetaan tyypillisesti niin, että yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.

— Pääpointtina ovat meet & greet -kohtaamiset, koska ihmiset haluavat tavata mut livenä. Se on se ykkösjuttu. Siihen päälle monet festarijärjestäjät ovat rakentaneet jonkinlaista lavashowta.

Tulevana viikonloppuna Parkkali juontaa Hartwall Areenalla Helsingissä järjestettävän Tubeconin palkintogaalan suorana lähetyksenä televisiokanava Subille. Tulevaisuudessa Parkkalia kiinnostaisi tehdä enemmänkin televisiotyötä tai toimia muuten media-alalla. Hän ei osaa sanoa, jatkuuko tubettaminen vielä viiden tai kymmenen vuoden päästä.

— Teen sitä, mikä tuntuu silloin hyvältä. Mä tykkään olla kameran edessä, juontaa ja viihdyttää.

Tubettamisen aloittamisesta kiinnostuneita Parkkali kannustaa tekemään omaa juttuaan.

— Tärkeintä on intohimo ja ahkeruus, olet sitten tubettaja, jääkiekkoilija tai vaikka maalari. Aina kannattaa olla ahkera, jos haluaa päästä pitkälle ja eteenpäin.

Jaakko Parkkali

Syntynyt vuonna 1996 Lahdessa.

Yksi Suomen suosituimmista tubettajista.

Aloitti videoiden tekemisen kesällä 2015 ystävänsä rap-artisti Arttu Lindemanin innoittamana.

Valittiin viime vuonna sekä Tubeconissa että Blog Awardseissa vuoden suosituimmaksi tubettajaksi ja vuoden tähtilupaukseksi.

Kuuluu YouTube-verkosto Splay Suomen tubettajajoukkoon.

Oli mukana Temptation Island Suomi -sarjan toisella tuotantokaudella.

Janne Römpötti

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.