Virolahden Bunkkerimuseolla vaelletaan lauantaina Tuntemattoman polkua

Virolahden Bunkkerimuseon kesätapahtumassa voi tutustua museon ympäristöön 4,5 kilometrin pituisella vaelluksella. Lisäksi tapahtumassa esitetään Salpalinja-dokumentti.

Sari Tauru

Bunkkerimuseon kesäpäivän ohjelmaan kuuluu vaellus Tontemattoman polulla sekä Salpalinja-dokumentin esitys.
Bunkkerimuseon kesäpäivän ohjelmaan kuuluu vaellus Tontemattoman polulla sekä Salpalinja-dokumentin esitys.

Virolahden Bunkkerimuseolla vietetään lauantaina museon kesäpäivää. Päivän ohjelmaan kuuluu vaellus Tuntemattoman polulla Majuri Notzin seurassa kello 12 sekä Salpalinja-dokumentin esitys kello 15.

Tuntemattoman polku on Bunkkerimuseon lähimetsissä kulkeva, noin 4,5 kilometrin pituinen reitti, jonka itäiseltä puolelta löytyvät kahdeksan Tuntematon Sotilas -elokuvaan pohjautuvaa taulua. Polun pohjoisosassa sijaitsevat kolme esittelykäytössä olevaa teräsbetonikorsua ja läntisellä puolella Salpapolkuun liittyviä linnoituskohteita. Reitti soveltuu kaikille normaalikuntoisille, mutta lapsille vain aikuisen seurassa.

Vuonna 2017 valmistunut Salpalinja-dokumentti kertoo Salpalinjan rakentamisesta sekä sen historiasta ja nykypäivästä. Dokumenttia kuvattiin autenttisilla kuvauspaikoilla ja avustajina toimi monia paikallisia. Dokumentin tuottajana ja ohjaajana toimi Juha Huttunen ja kuvaajana Ismo Korhonen. Dokumentin kesto on noin puolitoista tuntia.

Virolahden Bunkkerimuseon kesäpäivä lauantaina 15. kesäkuuta klo 12—16.30.