Opi rakastamaan itseäsi hyvinvointimessuilla – Ihana minä -tapahtuma tuo viikonloppuna hotelli Leikariin yli 80 näytteilleasettajaa

Kotkan Rakkausviikolla pidettävillä messuilla järjestetään 38 eri luentoa ja työpajaa. Aiheina ovat muun muassa ravitsemus, parisuhde, itsetuntemus painonhallinta, seksuaalisuus ja astrologia.

xx

Tamperelainen selvännäkijä ja Maya-astrologi Päivi Kaskimäki on messuilla tavattavissa sekä tekemässä henkilökohtaisia katselmuksia.
Tamperelainen selvännäkijä ja Maya-astrologi Päivi Kaskimäki on messuilla tavattavissa sekä tekemässä henkilökohtaisia katselmuksia.

Kymenlaakson suurimmat hyvinvointimessut tuovat viikonloppuna hotelli Leikariin yli 80 näytteilleasettajaa. Kotkan Rakkausviikon alla järjestettävä Ihana minä -tapahtuma keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kauneuteen ja terveyteen.

– Kymenlaaksossa on pidetty erilaisia ammattilaismessuja ja rakennusmessuja, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun tämänkaltaiset messut järjestetään täälläpäin Suomea tässä mittakaavassa, Leikarin hotellinjohtaja Pirjo Kiiskinen kertoo.

Kiiskinen sanoo, että tapahtumaa on suunniteltu noin vuoden ajan. Näytteilleasettajiin otettiin yhteyttä viime syksynä.

– Vastaanotto oli erinomainen. Olisimme voineet myydä tilan kolmeen kertaan. Mukaan lähti useita paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä, mutta tulijoita on myös muualta Suomesta ja jopa Espanjasta asti.

Koko hotelli valjastettu messuille

Kiiskinen kertoo, että käytännössä koko hotelli on valjastettu messujen käyttöön. Tanssisali on varattu näytteilleasettajille. 11 hotellihuonetta on muutettu vastaanottohuoneiksi, joissa on mahdollista ottaa erilaisia hoitoja.

– Monet näytteilleasettajat ja messukävijät myös yöpyvät täällä.

Viikonlopun aikana järjestetään 38 eri luentoa ja työpajaa, jotka käsittelevät muun muassa ravitsemusta, parisuhdetta, itsetuntemusta, painonhallintaa, liikuntaa, seksuaalisuutta, astrologiaa, numerologiaa ja rakkausvalmennusta.

– Paikalle saapuu muun muassa selvännäkijöitä, meedioita ja seksuaaliterapeutteja. Koko messujen pääajatuksena on tuoda esille tapoja, kuinka me voisimme rakastaa itseämme paremmin, tapahtuman projektikoordinaattori Inka Setälä sanoo.

Suunnitellaan jokavuotista tapahtumaa

Myytävänä on erilaisia kauneus- ja muotituotteita, käsitöitä ja luonnontuotteita. Ravintolassa on tarjolla myös vegaanisia herkkua.

Tapahtumaan on viiden euron pääsymaksu, joka sisältää ohjelman, narikan ja kuuman juoman kahviosta. Osa luennoista on maksullisia.

Kiiskinen kertoo, että hyvinvointimessuista kaavaillaan pysyvää tapahtumaa Leikariin.

– Missään tapauksessa tämä ei tule olemaan viimeinen kerta. Yhtenä vaihtoehtona on, että messut pidettäisiin jatkossa kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Ihana minä -messut hotelli Leikarissa Kotkassa 15.–16. helmikuuta.