Tapio Pulkkaselle jälleen huippusijoitus golfin haastajakiertueella

Raimo eerola

Golfammattilainen Tapio Pulkkanen on tunnettu siitä, että hän pelaa lierihatussa aina kun se on mahdollista.

Kotkalainen ammattilaispelaaja Tapio Pulkkanen pelasi tasaisen hyvin golfin Euroopan-kiertueen ja Euroopan haastajakiertueen yhteisessä kilpailussa Portugalissa.

Pulkkasen kierrostulokset par 73 -kentällä olivat 69, 70, 69 ja 70, ja yhteistulos 278 (14 alle par-tuloksen) vei hänet jaetulle kuudennelle sijalle.

Pulkkanen lähti sunnuntain päätöskierrokselle viidenneltä sijalta ja nousi hetkeksi jopa voittotaistoon. Hän löi neljälle ensimmäiselle reiälle yhteensä kolme birdietä.

Lopulta kierrokseen mahtui kuusi birdietä ja kolme bogia.

— Tänään putteri oli lämmin koko kierroksen. Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut viikko alkuvaikeuksien jälkeen, Pulkkanen sanoi golfpiste.comin haastattelussa.

Kymen Golfin kasvatti kuittasi Portugalin avoimista 14 050 euroa palkintorahaa. Kauden avauskilpailussaan, haastajakiertueen Turkin-osakilpailussa Pulkkanen oli toinen. Hän on kahdessa kilpailussa ansainnut jo 36 050 euroa ja on haastajakiertueen rahalistalla neljäs.

Kesäkuun lopussa kolme rahalistan parasta rajoitetun oikeuden pelaajaa saavat täyden pelioikeuden loppukaudeksi.

— Kauden lähtötilanteeseen nähden tilanne on loistava, mutta nälkä kasvaa syödessä, Pulkkanen totesi.

Kilpailua alusta asti johtanut englantilainen Matt Wallace vei voiton tuloksella —21. Kisan toinen suomalainen Roope Kakko (70+70+72+71) päätyi tulokseen —9 ja sijalle 22.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.