Kotkalainen Mari Roitto vastasi ainoana oikein kaikkiin kysymyksiin Kymen Sanomien meripäivävisassa: "Ajattelin vain, että jos miehen pesisi"

Mari Roitto yllättyi menestyksestään kovasti, koska joihinkin kysymyksiin hän joutui arvaamaan vastauksen.

Mari Roitto

Mari Roitto kävi noutamassa palkintonsa Merikeskus Vellamosta tällä viikolla. Palkintokirja ja -pipo luovutettiin Kotka-kassissa.
Mari Roitto kävi noutamassa palkintonsa Merikeskus Vellamosta tällä viikolla. Palkintokirja ja -pipo luovutettiin Kotka-kassissa.

Kymen Sanomien verkkosivulla meripäiväviikolla järjestetyssä meripäivävisassa oli yksi meripäivätietäjä ylitse muiden. Kotkalainen Mari Roitto oli ainoa visaan vastannut, joka antoi oikean vastauksen jokaiseen 18 kysymykseen.

Kotkassa koulunkäynninohjaajana työskentelevä Roitto yllättyi voitostaan kovasti. Visan tuloksia ei saanut tietää heti siihen vastattuaan, vaan voitto tuli yllätyksenä.

– Ihan käsittämätöntä. En voinut uskoa sitä todeksi, kun kuulin, että sain kaikki vastaukset oikein. Miten voi olla näin, että vain yksi ihminen sai täydet pisteet, ja se olin juuri minä, Roitto sanoi kuultuaan visan tuloksen.

Hän osallistui visaan, kun hänen miehensä bongasi sen Kymen Sanomien sivuilta ja haastoi Roiton testaamaan tietojaan.

– Meillä on tapana linkittää toiselle vastaavanlaisia visoja, että katsopa saatko paremman tuloksen. Ajattelin visaan osallistuessani vain, että jos miehen pesisi.

Osa meni arvaten

Roitto paljastaa, että osan vastauksista hän onnistu saamaan oikein pelkästään tuurin varassa.

– Visassa oli tosi vaikeitakin kysymyksiä, joihin vastasin ihan lotolla. Vaikeita olivat esimerkiksi kysymykset siitä, milloin oli edellinen kerta, kun Meripäiviä ei pidetty, ja siitä, mikä oli ensimmäisten Meripäivien kävijämäärä.

Toisaalta myös helppoja kysymyksiä löytyi.

– Meripäiväleivos on tietenkin Rommi-Rudolf, ja "ankkurit nostakaa" -alkavan laulun sanoja oli helppo jatkaa.

Roitto toteaa, että Meripäivät kuuluu hänen kesäperinteisiinsä, ja sitä kautta meripäivätietouttakin on varmasti kertynyt.

– Meripäivien avajaiset kuuluvat ehdottomasti kesään, ja yleensä tulee myös perjantaina tai lauantaina liikuttua kaupungilla. Kyllä vähän harmitti, kun tänä kesänä Meripäiviä ei ollut.

Meripäiväikävää lievittämään Roitto palkittiin visan huipputuloksesta Kotkan Meripäivien alkutaival -kirjalla sekä Meripäivät-pipolla.