Mussalon satamassa vierailevalla laivalla ainakin yksi koronatartunta – Mussalon sataman työntekijät eivät ole altistuneet tartunnalle

Haminan–Kotkan sataman liikennejohtaja Ville Kuitunen kertoo, että satama tekee koronatapauksissa yhteistyötä varustamojen ja Kymsoten kanssa.

Sari Tauru

Haminan–Kotkan sataman liikennejohtaja Ville Kuitunen kertoo, että satama tekee koronatapauksissa yhteistyötä varustamojen ja Kymsoten kanssa. Arkistokuva.
Haminan–Kotkan sataman liikennejohtaja Ville Kuitunen kertoo, että satama tekee koronatapauksissa yhteistyötä varustamojen ja Kymsoten kanssa. Arkistokuva.

Turusta Kotkaan saapuneella John Augustus Essberger -laivalla on todettu koronatartunta. Laiva on vielä Mussalon satamassa, mutta se on menossa ankkuripaikalle Havouriin Kotkan edustalle.

– Laivat ovat työpaikkoja siinä missä muutkin ja tartuntoja on todettu laivoilla pitkin koronavuotta. Kyseinen alus kävi Kotkassa normaalissa lastinkäsittelyssä ja sillä on todettu ainakin yksi koronatartunta, toteaa Haminan–Kotkan sataman liikennejohtaja Ville Kuitunen.

Ei kontakteja laivalla työskenteleviin

Kuitunen kertoo, että satama tekee koronatapauksissa yhteistyötä varustamojen ja Kymsoten kanssa.

– Hyvä tiedonkulku on tärkeää. Kymsote ohjaa toimintaa ja kertoo miten pitää toimia. Tavallisesti koronaepäilty käy testissä maissa ja laiva saatetaan desinfioida. Jossakin tapauksissa varustamo on halunnut vaihtaa laivan miehistön.

Mussalon satamassa työskentelevät henkilöt eivät ole altistuneet koronatartunnalle.

– Sataman työntekijöillä oli tieto tartunnasta ennen laivan saapumista Kotkaan. Työntekijöillä ja terminaaliyrityksellä ei ole ollut lainkaan kontaktia laivalla työskenteleviin ihmisiin eivätkä he ole kohdanneet toisiaan.

Uusimmat uutiset