Näyttelijä Ville Haapasalo kehittäisi Etelä-Kymenlaakson kalastusmatkailua ottamalla lapset mukaan kalareissuille – Katso video näyttelijän sukelluksesta Kotka Maretariumin Itämeri-altaaseen!

Ville Haapasalo avasi lauantaina Kotkan kalamarkkinat. Ahvenkoskella kalastaessaan näyttelijä sai saaliikseen lahnoja. – Syömällä kalaa suojelet Itämerta, toteaa mies.

Kimmo Seppälä

Näyttelijä Ville Haapasalo avasi Kotkan kalamarkkinat ja sukelsi Kotka Maretariumin Itämeri-altaaseen.
Näyttelijä Ville Haapasalo avasi Kotkan kalamarkkinat ja sukelsi Kotka Maretariumin Itämeri-altaaseen.

Tänä viikonloppuna Kotkassa järjestetään kalamarkkinat ja lauantaina päivällä tapahtuman avasi näyttelijä Ville Haapasalo.

– Jos tästä ajasta etsii positiivisia puolia, on hienoa, että suomalaiset ovat alkaneet tutustua uudelleen Suomeen ja sen luontoon. Kalat ovat tärkeä osa luontoamme. Olen itsekin kalamies henkeen ja vereen, totesi Haapasalo.

Kimmo Seppälä

Kotka Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen ja Ville Haapasalo keskustelivat muumeista ja Itämeren suojelusta.
Kotka Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen ja Ville Haapasalo keskustelivat muumeista ja Itämeren suojelusta.

Sukellus Itämeren hyväksi

Haapasalo sukelsi lauantaina Kotkan Maretariumin Itämeri-altaaseen ja oli sitä ennen toimitusjohtaja Sari Saukkosen haastateltavana Maretariumin meriteatterissa.

– Villeä ja meitä yhdistävät muumit ja Meidän meri -teemavuosi, totesi Saukkonen.

– Niin, minulla on ollut kunnia toimia Muumipapan äänenä uusissa jaksoissa, ja muumit ovat mukana Itämeren suojelussa. Minun itseni tekisi mieli tehdä televisiosarja, jossa kurkistetaan Itämeren pinnan alle, kertoi näyttelijä.

Haapasalo on tyrmistynyt suomalaisten tavasta kohdella särkikaloja roskakaloina.

– Kuulin, kun joku valitti, että niitä ei oteta enää vastaan kaatopaikoilla. Miten joku voi viedä maailman parasta ruokaa kaatopaikalle?

Haapasalo siteerasi Pentti Linkolaa.

– Linkola sanoi joskus, että jos me suomalaiset oppisimme syömään kalaa, meidän ei tarvitsisi tuoda ruokaa ulkomailta. Kalaa syömällä suojelemme samalla Itämerta.

Kimmo Seppälä

Kovana kalamiehenäkin tunnettu Ville Haapasalo harrastaa myös sukeltamista.
Kovana kalamiehenäkin tunnettu Ville Haapasalo harrastaa myös sukeltamista.

Lapset mukaan kalastamaan

Haapasalo sanoo, ettei ole kalastanut Kotkan vesillä, mutta Ahvenkoski on hänelle tuttu paikka.

– Olin siellä Ben Henrikssonin kanssa ja meillä oli käytössämme rysä ja verkkoja ja kävimme me heittelemässäkin. Kalastimme siellä tarkoituksella särkikaloja ja saimme muun muassa lehnoja, jotka ovat erinomaisia savustettuina.

Eteläkymenlaaksolaista kalastusmatkailua Haapasalo kehittäisi ottamalla lapset mukaan kalaretkille.

– Lapset pitäisi opettaa kalastamaan, omat vanhempani eivät sitä tehneet, vaan kalat haettiin meille kaupasta. Olisi tärkeää kertoa lapsille kaloista ja kalastuksesta.

Haapasalo kertoi saaneensa itse uudenlaista iloa ja intoa kalojen syömiseen, kun hän opetteli käsittelemään ja siivoamaan saaliinsa itse.

– Olen itse oppinut vasta aikuisena kalankäsittelytaidon. Lohen perkaa kuka vain, mutta osaan käsitellä muitakin lajeja. Täällä kalamarkkinoillakin järjestetään kalankäsittelynäytöksiä.

Katso video Ville Haapasalon sukelluksesta Kotka Maretariumissa:

Kommentoidut