Kotkalaislähtöinen Jouni Hirvelä voitti kansainvälisen sävellyskilpailun

Jussi Lopperi

Jouni Hirvelä sai palkinnon, joka myönnetään poikkeuksellista luovuutta ja omaperäisyyttä osoittavasta teoksesta.

Säveltäjä Jouni Hirvelä on voittanut nuorille säveltäjille suunnatun kansainvälisen Irino Prize -palkinnon. Hirvelä osallistui kilpailuun kamarimusiikkiteoksellaan Atmenwerk. Ensimmäisen palkinnon jakoi hänen kanssaan hongkongilaissyntyinen Tak Cheung Hui.

Hirvelä (s. 1982) on kotoisin Kotkassa. Nykyisin hän tosin asuu Helsingissä, mutta hänen taidettaan on kuultu myös entisessä kotikaupungissa.

Japanissa järjestettyyn kilpailuun saapui yhteensä 118 teosta 37 maasta. Irino Prize perustettiin vuonna 1980 japanilaisen säveltäjän Yoshiro Irinon kunniaksi. Palkinto jaettiin nyt 38. kerran.

Jouni Hirvelä on opiskellut sävellystä Sibelius-Akatemiassa ja Berliinin Universität der Künste –yliopistossa. Hänen teoksiaan on esitetty monissa maissa, Euroopan ulkopuolella muun muassa Koreassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.