Ahdistaako koulun alkaminen? — Näillä vinkeillä voit torjua kouluunpaluuangstia

Kimmo Seppälä

Kouluruoka pahaa? Sadattele asiaa, se voi helpottaa.
Kouluruoka pahaa? Sadattele asiaa, se voi helpottaa.

Kotkan ja Haminan peruskoulut alkavat elokuun 10. päivä. Pulpetinkuluttajille kouluun palaaminen voi tuntua yhtä ikävältä kuin aikuisilla loman loppuminen. Alla olevilla vinkeillä voit yrittää torjua ahdistusta.

1. Pyri muuttamaan vuorokausirytmisi loma-asennosta koulurytmiin. Mene aikaisemmin nukkumaan ja herää aikaisemmin.

2. Keskity positiivisiin asioihin. Koulussa tapaa kavereita, niitäkin joita ei ole ehtinyt kesällä niin paljon nähdä. Koulun ohella syksyllä usein alkavat monet harrastukset ja kerhot.

3. Pyydä vanhemmiltasi uusia vaatteita, uusi reppu tai osta uusi penaali tai kyniä. Siitä tulee kiva fiilis ainakin hetkeksi.

4. Angstaile yhdessä kavereiden kanssa. Hae ystäviltä vertaistukea. Kiroa koulu, opettajat, koululäksyt ja kouluruoka suoraan suohon. Valita vanhemmillesi ja anna heidän lohduttaa.

5. Muista, ettei kesä ole vielä ohi. Illat ovat vielä pitkään valoisia ja viikonloppuisin voi sään salliessa mennä rannalle tai touhuta kesäjuttuja.

6. Merkitse kalenteriisi syysloman ajankohta ja ryhdy odottamaan sitä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.