Rattijuoppo kaahasi moottoritietä väärään suuntaan Kotkassa aamuyöllä — Poliisi ampui laukauksen auton renkaaseen

Tuija Pauhu

Rattijuoppo kaahasi moottoritietä väärään suuntaan Kotkassa aamuyöllä — Poliisi ampui laukauksen auton renkaaseen

Poliisi pysäytti rattijuopon ampumalla laukauksen auton renkaaseen Kotkassa sunnuntaina aamuyöllä. Kotkalaismies ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan  noin 15 kilometriä ennen kuin hänen saatiin pysäytettyä, rikoskomisario Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisista arvioi.

Poliisille tuli useita ilmoituksia hieman ennen kello neljää Seiskatiellä ajaneesta punaisesta Volkswagen Golf -merkkisestä henkilöautosta. Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa pitkin suurella ylinopeudella.

Poliisin tiedossa on jo useita autoilijoita, joita Volkswagen oli tullut vastaan, mutta poliisi pyytää lisää havaintoja tapahtumasta muilta tienkäyttäjiltä ja etenkin niiltä, jotka ovat joutuneet tilanteessa vaaraan.

Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 4479574.

Ensimmäiset havainnot ja ilmoitukset autosta tulivat Otsolan liittymän kohdilta. Auto oli ajanut kohti länttä.

Poliisipartio pysäytti auton Pyhtäällä

Lähistöllä ollut poliisipartio pääsi nopeasti auton perään ja tavoitti sen noin 15 kilometrin päässä Pyhtäällä Siltakylän liittymän kohdilla. Auto pysähtyi havaittuaan poliisiauton, mutta lähti liikkeelle uudestaan.

Poliisi ampui yhden laukauksen auton renkaaseen. Auto pyrki kuitenkin jatkamaan matkaa tyhjentyneestä renkaasta huolimatta. Poliisi kiilasi auton poliisiautolla ja auto saatiin pysähtymään.

Auton kuljettaja otettiin kiinni ilman vastarintaa. Tilanteessa ei loukkaantunut kukaan.

Auto kuljetti noin 40-vuotias kotkalaismies, joka puhalsi alkometriin lukeman 1,8 promillea. Huumepikatestin mukaan hän on käyttänyt myös amfetamiinia.

Poliisi epäilee miehen syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa. Poliisi ampui yhden laukauksen tilanteen aikana.

Luetuimmat