Rankissa kehitellään pelejä 48 tuntia — Game camp -leirille tuli lähes 80 pelialan osaajaa Suomesta, Virosta, Latviasta ja Ruotsista

Kimmo Seppälä

Tiimi Arktik Kirklen  Kristian Ratia, Fabian Suomela, Joona Raappana, Aatu Numminen ja Juha-Matti Suomaa olivat perjantaina  valmiina 48 tunnin tiiviiseen työskentelyyn.
Tiimi Arktik Kirklen Kristian Ratia, Fabian Suomela, Joona Raappana, Aatu Numminen ja Juha-Matti Suomaa olivat perjantaina valmiina 48 tunnin tiiviiseen työskentelyyn.

Rankin saarella alkoi perjantaina kaksi vuorokautta kestävä Game camp. Intensiiviseen 48 tunnin mittaiseen tapahtumaan kokoontui pelikehittäjiä Suomesta, Virosta, Latviasta ja Ruotsista.

Tiimeihin jaettiin lähes 80 erilaista pelialan osaajaa: koodareita, pelisuunnittelijoita, säveltäjiä, graafikkoja ja liiketoimintaosaajia. Tarkoitus on viikonlopun aikana kehitellä peliprototyyppejä ja liikeideoita niiden ympärille. Näkökulma nimenomaan bisneksen syntymiseen on vahvasti pinnalla.

Ensimmäiset Game camps -leirit on jo ehditty pitää viime vuonna Tallinnassa ja Riikassa. Tämän vuoden alussa aloitettiin kiihdytysohjelma tukemaan kuutta kansainvälistä tiimiä, jotka perustettiin aiemmilla leireillä. Ensi syksynä neljäs leiri pidetään Visbyssä.

— Pointti on saada aikaan kymmenen kansainvälistä start up -hanketta. Kolme on jo kasassa ja täältä tulee lisää, kertoi projektia Cursor Oy:ssä vetävä Teemu Saarelainen.

Kimmo Seppälä

Tiimit ryhmittyivät perjantaina koneidensa ääreen Rankin entisen varuskuntakasarmin saliin ja aloittivat pelikehittelyn, joka kestää sunnuntaihin saakka.
Tiimit ryhmittyivät perjantaina koneidensa ääreen Rankin entisen varuskuntakasarmin saliin ja aloittivat pelikehittelyn, joka kestää sunnuntaihin saakka.

Voittajatiimille 10 000 euroa

Saarelaisen mukaan leirillä ei pelkästään kehitellä pelejä, vaan paneudutaan siihen, että niiden myötä syntyisi oikeaa liiketoimintaa. Ennen kuin koneet viriteltiin pöydille entisen varuskuntakasarmin salissa, tiimeihin koottiin sopivat kokoonpanot. Jokaisessa tiimissä piti olla vähintään kahden osallistujamaan edustajia.

Leirin aikana tiimejä mentoroivat pelialan kansainväliset konkarit ja päätteeksi valitaan voittajatiimit. Ykkönen saa tukirahaa 10 000 euroa yrityksen synnyttämistä ja kehittämistä varten. Toiseksi tulleelle annetaan 6000 ja kolmannelle 4000 euroa.

Parhaat tiimit pääsevät osallistumaan investoritapahtumaan USA:n San Franciscossa keväällä 2019.

Kimmo Seppälä, Kimmo Seppälä

Onsku Franck piipahti tiimikavereidensa kanssa ulkoilemassa ennen varsinaisen pelikehittelyn alkua Rankissa.
Onsku Franck piipahti tiimikavereidensa kanssa ulkoilemassa ennen varsinaisen pelikehittelyn alkua Rankissa.

Hyvä paikka verkostoitua

Graafiseksi suunnittelijaksi Xamkista valmistunut kouvolalainen Onsku Franck kertoi, että lähti uteliaisuudesta mukaan rankin tapahtumaan.

— Olen pienestä asti pelannut pelejä ja osallistunut aiemmin erilaisiin projekteihin, mutta tällainen leiri on uusi kokemus. Tiimityö kiinnostaa ja täällä on mahdollisuus laajentaa yhteistyöverkostoa. Minusta on hienoa hypätä mukaan johonkin uuteen ja tutustua ihmisiin, sanoi Franck.

Muokattu 9.6.2018 klo 19.46: Korjattu tiimin Arktik Kirkle nimen kirjoitusasu.