Kotkan terveysjohtajan mukaan terveysaseman siirron pitäisi tapahtua mahdollisimman nopeasti

Kotkan terveysjohtaja Kati Homasen mielestä Kotkansaaren terveysaseman pitäisi muuttaa väistötiloihin ensi kesään mennessä.

— Ymmärrän, että mahdollinen parakkien tilaaminen ja laittaminen toimintakuntoon vie aikaa, mutta asiaa pitäisi nyt viedä napakasti eteenpäin. Henkilöstö oireilee nykyisessä rakennuksessa niin paljon, että kyse on todellisesta ongelmasta. Rakennuksesta pitää päästä pois niin pian kuin mahdollista, sanoo Homanen.

Hän pitää ykkösvaihtoehtona sosiaali- ja terveyslautakunnassa viime joulukuussa tekemää esitystä, jonka mukaan väistötilat pystytetään Toivo Pekkasen koulun tontille.

— Tämä ratkaisu olisi tärkeä paitsi työntekijöille myös asiakkaille ja kaikille kuntalaisille. Viime vuonna Toivo Pekkasen koululle siirrettiin jo laboratorio. Saataisiin iso synergiaetu, kun lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot olisivat samassa pihapiirissä. Esimerkiksi siinä tapauksessa, kun lääkäri antaa  lähetteen laboratoriokokeisiin.

Hammashuolto ei lähde

Kotkansaaren terveysasemalla on myös suun terveydenhuollon yksikkö. Homasen mukaan hammashuolto ei näillä näkymin ole siirtymässä mihinkään. Evakko ei siis koske sitä.

— Hammashuollon tiloissa tehtiin korjauksia viime kesänä. Nyt siellä ei ole tilannetta, joka vaatisi toimenpiteitä.

Homanen toivoo, että jatkossa Kotkassa osattaisiin tehdä oikeita ratkaisuja liittyen kiinteistöjen remontteihin ja väistötiloihin. Ne kytkeytyvät suuriin uudistuksiin, kuten valinnanvapauteen, soteen ja maakuntauudistukseen.