Uudet linja-autoaikataulut tulevat voimaan Etelä-Kymenlaakson kunnissa keskiviikkona – Reitteihin on tullut muutoksia, joten aikataulu kannattaa tarkistaa ennen bussipysäkille lähtöä

Kotkassa koulupäivävuorot korvautuvat kouluvuoden aikaisilla ja kesäloman aikaisilla vuoroilla.

Kimmo Seppälä

Yksittäisiin reitteihin ja aikatauluihin on tullut muutoksia uusissa paikallisliikenteen aikatauluissa. Arkistokuva.
Yksittäisiin reitteihin ja aikatauluihin on tullut muutoksia uusissa paikallisliikenteen aikatauluissa. Arkistokuva.

Etelä-Kymenlaakson syksyn linja-autoaikataulut ovat ilmestyneet, ja ne tulevat voimaan alkaen keskiviikosta 12. elokuuta.

Kotkan aikataulussa merkittävin muutos on erillisten koulupäivävuorojen poistuminen. Niiden sijaan aikataulu on jaettu kouluvuoden aikaisiin vuoroihin ja koulujen kesäloman aikaisiin vuoroihin. Lisäksi yksittäisiin reitteihin ja aikatauluihin on tullut muutoksia, joten linja-autolla liikkuvan kannattaa tarkistaa oman reittinsä vuorot uudesta aikataulusta.

Poikkeuksena aikaisempaan kaukovuoroja ja pikavuoroja ei enää julkaista kuntien aikatauluvihoissa niiden viimeaikaisten suurten ja jatkuvien muutosten vuoksi, kerrotaan joukkoliikenteen tiedotteessa. Tiedotteessa todetaan myös, että uusien aikataulujen voimassaolo jatkuu todennäköisesti vain kesäkuun 2021 alkuun meneillään olevan kilpailutuksen vuoksi.

Painettuna ja verkossa

Painettuja aikatauluja ei jaeta kotitalouksiin Kotkassa, Pyhtäällä ja Haminassa.

Kotkassa aikataulua on saatavana muun muassa palvelutoimisto Ruorista, Karhulan R-kioskilta ja kaikista kirjastoista. Pyhtäällä aikatauluja saa Pyhtään kunnanvirastosta ja kirjastosta. Haminassa aikataulun voi hakea itselleen Haminan asiakaspalvelupisteestä, linja-autoasemalta, Linnoituksen uimahallista tai pääkirjastosta.

Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoissa.

Virolahdella ja Miehikkälässä aikataulu jaetaan kaikkiin kotitalouksiin tällä viikolla joko mainosjakelun tai postin mukana.

Aikataulut ovat nähtävillä myös verkossa. Kotkan aikataulut löydät täältä, Pyhtään täältä ja Haminan, Virolahden ja Miehikkälän täältä.

Aikatauluvihkojen painatuksessa otettiin huomioon ympäristökuormitus. Painatuksesta syntyvät päästöt kompensoitiin täysimääräisesti Metsitys-hankkeelle, joka on Gold Standard -sertifioitu ilmastoprojekti. Kustannukset ilmastoprojektiin osallistumisesta ja Metsitys-hankkeesta maksettiin kotkalaisen Mainostoimisto Henriettan lahjoituksella.

Uusimmat uutiset