Huippuharvinainen ohotanlokki lensi tänään Kotkan Kuusiseen – Kotkalainen lintuharrastaja Klaus Laine: "Jos ei olisi koronaa, niin tulisi ulkomailtakin porukkaa katsomaan"

Kymenlaakson lintutieteelliseen yhdistykseen kuuluvan lintuharrastajan Klaus Laineen mukaan on täysin varmaa, että Kotkan Kuusisessa nähty lintuyksilö on sama kuin Kuusankoskella käynyt.

Kimmo Seppälä

Ohotanlokki katselee Kuusisen maisemia purjeveneen maston päältä.
Ohotanlokki katselee Kuusisen maisemia purjeveneen maston päältä.

Huippuharvinainen ohotanlokki oli tiistaina iltapäivällä liikkeellä Kotkan Kuusisessa.

– Kuusisen kalasatamassa oli pilkkijöitä kalassa. Ohotanlokki söi näitä kaloja, kertoo kotkalainen lintuharrastaja Klaus Laine.

Viime viikolla uutisoitiin ohotanlokkihavainnosta Kymijoen varrella Kuusankoskella. Tämä todella harvinainen lintuvieras pesii Venäjän itäisimmässä osassa ja Japanin pohjoisilla saarilla. Voi vain arvailla, miksi tämä merilintu on päätynyt visiitille juuri Kymenlaaksoon.

– Tämä on yhdeksäs havainto Uralin länsipuolella, sanoo Laine.

Suomessa ohotanlokki on havaittu ennen Kuusankosken ja Kuusisen havaintoja vain kerran aiemmin Espoossa vuonna 2012.

Kymen Sanomien valokuvaaja Kimmo Seppälä onnistui ottamaan valokuvia ohotanlokista Kuusisessa. Lintu lennähti purjeveneen mastoon.

Kimmo Seppälä

Lintuharrastaja Klaus Laineen mukaan ohotanlokki on Kuusisen maisemissa mahdollisesti vielä keskiviikkonakin, jos ei tule pakkasia.
Lintuharrastaja Klaus Laineen mukaan ohotanlokki on Kuusisen maisemissa mahdollisesti vielä keskiviikkonakin, jos ei tule pakkasia.

Kyseessä on sama yksilö kuin Kuusankoskella

Kymenlaakson lintutieteelliseen yhdistykseen kuuluvan Laineen mukaan on täysin varmaa, että Kotkan Kuusisessa vieraillut lintuyksilö on sama kuin Kuusankoskella käynyt. Tällä linnulla on erityinen tuntomerkki.

– Sillä on laikku nokan tyvessä. Se on naaraslokki, vanha lintu, kertoo Laine.

Lintu lähti tiistaiaamuna Kuusankoskelta. Kuusisessa lintu havaittiin noin puoli kahden aikaan iltapäivällä. Lintua katseli Laineen mukaan toistakymmentä bongaria.

– Lintu on keskiviikkonakin mahdollisesti paikalla, jos ei tule pakkasia, sanoo Laine.

Pitkän linjan lintuharrastajana Laine arvioi, että tällainen lintuharvinaisuus herättää huomiota laajemminkin.

– Jos ei olisi koronaa, niin tulisi ulkomailtakin porukkaa katsomaan, kertoo Laine.

Uusimmat uutiset