Miehikkälässä vääntöä jätteestä – Kunnanjohtaja esittää kunnanhallituksen päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen hyväksymistä

Jätehuoltopalvelujen siirto Kymenlaakson Jäte Oy:lle ei käy kaikille Miehikkälässäkään.

Jussi lopperi

Jätehuoltopalvelujen siirtäminen Kymenlaakson Jäte Oy:lle Miehikkälässä on poikinut päätöksestä oikaisuvaatimuksen.
Jätehuoltopalvelujen siirtäminen Kymenlaakson Jäte Oy:lle Miehikkälässä on poikinut päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Jätehuoltopalvelutehtävien siirtäminen Kymenlaakson Jäte Oy:lle hiertää Miehikkälässä. Miehikkälän kunnanhallitus on hyväksynyt tehtävien siirron, mutta päätöksestä on tehty oikaisuvaatimus. Kunnanhallitus saa oikaisuvaatimuksen käsiteltäväkseen maanantaina. Kunnanjohtaja Arto Ylönen esittää poikkeuksellisesti, että kunnanhallituksen päätöksen kumoamista vaativa oikaisuvaatimus hyväksytään.

Jätehuollon siirtopäätöksen käsittelyn eri vaiheissa Ylösen esitykset ovat olleet siirron puolesta ja sitä vastaan. Syyskuussa kunnanhallitus käsitteli jätehuollon siirtoa ensimmäisen kerran. Tuolloin kunnanjohtajan esitys oli teknisen lautakunnan esityksen mukainen eli palvelujen siirrolle myönteinen.

Kunnanhallitus päätti kuitenkin siirtää asian käsittelyn myöhemmäksi.

Marraskuussa kunnanhallitus sai kunnanjohtaja Ylöseltä käsiteltäväkseen esityksen, jonka mukaan jätehuoltoa ei siirrettäisi Kymenlaakson Jäte Oy:n hoidettavaksi, vaan jätehuollon tehtävät ja niihin liittyvät hallinnolliset asiat säilytettäisiin ennallaan. Äänin 4-3 kunnanhallitus hylkäsi Ylösen esityksen ja päätti siirtää jätehuoltopalvelujen järjestämisen ensi vuoden alusta Kymenlaakson Jäte Oy:n tehtäväksi.

Maanantaina käsitellessään oikaisuvaatimusta hallitus joutunee äänestämään jätehuollosta vielä kerran, mikäli neljän hallituksen jäsenen kanta ei ole muuttunut. Hallituksen jäsenistä jätehuollon siirtämistä Kymenlaakson Jäte Oy:lle edellisessä käsittelyssä puolsivat Leena Kataikko (kesk.), Matti Astola (kok.), Asko Laapas (kesk.) ja Tuula Suomalainen (kok.). Jätehuollon palvelut kunnalla ovat halunneet säilyttää Markus Tylli (kesk.), Sirpa Husu (kesk.) ja Tarja Alastalo (kesk.).

Miehikkälä ei ole ainoa alueen kunta, jossa jätehuoltopalvelujen siirtäminen jäteyhtiölle on herättänyt vastustusta. Haminassa on siirrosta valitettu hallinto-oikeuteen. Virolahdella siirtopäätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jonka kunnanhallitus hylkäsi.

Luetuimmat