Virolahti ei rahoita Kiiskijärven siltaa – Sillan rakentamiskustannukset kuuluvat valtiolle

Virolahden kunnanhallitus yhtyi kunnanjohtajan kantaan siitä, että silta on paras vaihtoehto.

Juha Rika

Virolahti ei rahoita Kiiskijärven siltaa – Sillan rakentamiskustannukset kuuluvat valtiolle

Virolahden kunnanhallitus on Virolahden kunnanjohtajan kanssa samaa mieltä siitä, että Kiiskijärven yli tarvitaan silta, mutta sen maksaja on valtio.

Kunnanhallitus antoi maanantaina vastuksen Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle sen esitykseen, että kunta sitoutuisi osallistumaan siltavaihtoehdon rakentamiskustannuksiin 200 000 eurolla.

ELY-keskus haluaisi kunnan maksavan keskuksen alunperin suunnitteleman Kiiskijärven kiertävän tien ja sillan rakentamisen välisen kustannuseron. Tien on arvioitu maksavan 1 160 000 euroa ja sillan 1,4 miljoonaa euroa.

Kiertotie arvioitua kalliimpi

ELY-keskuksen mukaan kiertotien rakentaminen on osoittautunut arvioitua kalliimmaksi ja siksi siltavaihtoehto on noussut uudelleen esiin.

Virolahden kunnanhallituksen mukaan siltavaihtoehto olisi monin tavoin kiertotietä parempi, mutta sen maksaminen kuuluu valtiolle. Kunta ei voi lähteä rahoittamaan valtion ylläpitovastuulla olevia maanteitä varsinkaan tilanteessa, jossa koronaepidemia on heikentänyt kunnan taloutta.

Kiiskijärven nykyinen puusilta on rakennettu vuonna 1967 ja on niin huonokuntoinen, että sille on määrätty kolmen tonnin painorajoitus, joka estää sillan käyttämisen muun muassa maatalouskoneilta ja linja-autoilta.