Tarmoon tulevaa uutta terästä on koottu kuin palapeliä

Telakanjohtaja Tero Hänninen näyttää yhtä Tarmon pohjalevyyn tehtyä työaukkoa.
Telakanjohtaja Tero Hänninen näyttää yhtä Tarmon pohjalevyyn tehtyä työaukkoa.

Museojäänmurtaja Tarmon peruskorjaustyöt Suomenlinnan telakalla ovat edenneet hyvin. Aluksen kummallekin kyljelle puhkottujen työaukkojen kautta on uusittu sisäpuolen tukirakenteita. Uutta terästä Tarmoon tulee muutamia tonneja.

Talven aikana työskentely on ollut kuin palapelin kokoamista, koska ahtaisiin paikkoihin on mittailtu ja leikattu teräslevystä eri kokoisia paloja.

Telakanjohtaja Tero Hännisen mukaan entisöintiprojektia tehdään yli satavuotiasta alusta kunnioittaen. Työtä ohjaa halu ymmärtää, millaisia ovat vanhojen niittirunkoisten alusten teräkset ja rakennusmenetelmät.

Tarmon runko on ikään nähden hyvässä kunnossa. Se on enimmäkseen vankkaa ja alkuperäisessä vahvuudessaan pysynyttä terästä.

Veikko Mäenpää

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.