Jumalniemen jäteasemalle pääsee sunnuntainakin – Ominpäin jäteasemalle vietävät kuormat maksetaan etukäteen verkkokaupassa

Tulevana sunnuntaina paikan päällä on jäteaseman henkilökuntaa opastamassa asiakkaita itsepalveluasioinnissa.

Raimo Eerola

Jumalniemen jäteasemalla on jatkossa mahdollisuus asioida itsenäisesti sunnuntaisin kello 9–15. Arkistokuva.
Jumalniemen jäteasemalla on jatkossa mahdollisuus asioida itsenäisesti sunnuntaisin kello 9–15. Arkistokuva.

Jumalniemen jäteasemalla on jatkossa mahdollisuus asioida itsenäisesti sunnuntaisin kello 9–15. Kymenlaakson Jäte Oy alkaa tarjota uutta palvelua tämän viikon sunnuntaina.

Itsepalveluasiointi toimii käytännössä niin, että asiakas maksaa jätekuorman etukäteen verkkokaupassa ja ilmoittaa samalla sen auton rekisterinumeron, jolla hän on tuomassa kuormaa. Jäteaseman portti tunnistaa rekisteritunnuksen ja avautuu automaattisesti itsepalveluaikana.

Juha Rika

5777066.jpg

Yhdellä kerralla yhdenlaisia jätteitä

Itsepalveluasiointia varten verkkokaupassa on tarjolla kolme tuoteryhmää: puu- ja puutarhajäte, kotiraksa sekä huonekalut ja niistä perittävät maksut ovat 10–30 euroa.

Asiakas voi tuoda yhdellä itsepalvelukerralla jäteasemalle yhteen tuoteryhmään kuuluvia jätteitä. Kuorman koko saa olla enintään yhdestä kahteen kuutiometriä.

Samalla käynnillä saa tuoda myös maksuttomia jätteitä. Turvallisuussyistä itsepalveluaikana ei vastaanoteta kodin vaarallisia jätteitä.

Materiaalit omille lavoilleen jäteasemalla

Jäteasemalla kuorman sisältö tulee purkaa lajitteluohjeiden mukaisesti oikeille lavoille ja loosseihin. Lajittelu tehdään jätemateriaalin perusteella samalla tavalla kuin muulloinkin jäteasemalla asioidessa. Jos kuormassa on esimerkiksi huonekaluja, niin puiset lajitellaan puujätteisiin ja monia materiaaleja sisältävät huonekaluihin.

Opastusta itsepalveluasiointiin saa aluksi paikan päällä

Tulevana sunnuntaina paikan päällä on jäteaseman henkilökuntaa opastamassa asiakkaita itsepalveluasioinnissa.

Neuvoja palvelun käyttöön saa myös nettisivuilta ja jäteasemalta miehitettyinä aukioloaikoina. Jäteasemalta ei saa ottaa mitään tavaroita. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Itsepalveluasiointi jäteasemalla

Verkkokaupan kolme tuoteryhmää

Puu- ja puutarhajäte 10 euroa/kuorma, enintään 1–2 kuutiota: haravointijäte, haketuskelpoiset oksat ja puujäte erikseen lajiteltuna

Kotiraksa 20 euroa/kuorma, enintään 1–2 kuutiota: kaatopaikkajäte, lajiteltava jäte, energiajäte, kipsijäte, kattohuopa, kivijäte ja puujäte erikseen lajiteltuna

Huonekalut 30 euroa/kuorma, enintään 1–2 kuutiota: materiaalin mukaan lajiteltuna