Merenneitojen pyrstöt vilahtelivat maauimalan altaassa — Avajaispäivän uutuus uimala Katariinassa oli merenneitouinti

Ihan kaikille eksoottinen laji ei sovi, koska vedessä edetään ikään kuin jalat sidottuna delfiinipotkuin.

Linda Varoma

Ciia Vesala oli lauantaina ensimmäisten joukossa kokeilemassa, miten delfiinipotku sujuu merenneidon pyrstön avulla.
Ciia Vesala oli lauantaina ensimmäisten joukossa kokeilemassa, miten delfiinipotku sujuu merenneidon pyrstön avulla.

Merenneitoja nähtiin uiskentelemassa sulavin liikkein altaassa, kun maauimalan avajaiset pidettiin lauantaina Kotkassa. Merenneitouinti oli uutuutena mukana hartaasti odotetun avajaispäivän ohjelmassa, josta löytyi mukavaa tekemistä eri ikäryhmille.

Uimaseura Aquilan toiminnanjohtaja Jenna Brunila veti merenneitouinteja. Hän kertoi, että lajin kursseja on pidetty Kotkassa tämän vuoden alusta lähtien.

— Kursseille on ollut vaatimuksena 50 metrin uimataito. Muita rajoituksia ei ole. Ihan kaikille tämä laji ei sovi, koska vedessä edetään ikään kuin jalat sidottuna ja siksi uimataito on tärkeintä.

— Tässä on oma tekniikkansa. Uidessa käytetään delfiinipotkua, joka vie vedessä hyvää vauhtia eteenpäin, kertoi Brunila.

Altaan reunalla Brunila ja seuran valmentaja Anne Silomaa opastivat pukemaan varusteet oikein. Ensin laitettiin molemmat jalat ison räpylän sisään. Sitten vyötäröön saakka puettiin kauniin värikäs kangas. Muodonmuutos näytti todellakin siltä, että altaassa polskivat likimain oikeat merenneidot.

Linda Varoma

Jenna Brunila ja  Anne Silomaa löysivät varastostaan merenneitovarusteet eri kokoisille uimareille.
Jenna Brunila ja Anne Silomaa löysivät varastostaan merenneitovarusteet eri kokoisille uimareille.

Ensimmäisten joukossa oli Ciia Vesala. Hän iloitsi siitä, että maauimala avattiin ja siitä, että vesi altaassa oli mukavan lämmintä. Aurinko ei vielä aamupäivän puolella paistanut, mutta iltapäivällä se pilkahteli poutapilvien välistä.

Pyrstöä saapui lauantaina sovittelemaan myös yksi poika, vaikka merenneidoista olikin kyse. Juuso Kääriäinen sanoi naureskellen, että kaverit pakottivat kokeilemaan. Brunilan mukaan pojat ovat kyllä aiemminkin olleet kiinnostuneita eksoottisesta lajista.

Simo Nokelainen puolestaan viihtyi maauimalan altaan syvässä päässä. Hän teki näyttäviä leiskautuksia hyppytorin ylimmältä tasolta.

— On mukava taas päästä hyppimään. Kesäloman aikana käyn täällä melkein joka päivä.

Hypyn jälkeen Simo piipahti välillä sisällä uimahallin puolella, minne oli rakennettu wibit-temppurata. Reilun viiden tunnin aikana järjestettiin ulkoaltaalla myös vesijuoksua, uintitekniikan opetusta ja vesijumppaa. Lämpötilan nousun myötä maauimalaan saapui iltapäivän aikana runsaasti uimareita.