Kymsoten terveysasemat avaavat ovensa 3. elokuuta – Korian ja Jaalan asemat pysyvät kiinni

Ella Karttunen

Kymsoten terveysasemat avaavat ovensa 3. elokuuta – Korian ja Jaalan asemat pysyvät kiinni

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen terveysasemat ovat jälleen auki 3. elokuuta alkaen. Poikkeuksen tekevät Korian ja Jaalan terveysasemat, jotka pysyvät toistaiseksi suljettuina vastaanotoilta.

Kymsote tiedottaa lääkäri- ja hoitajavastaanottojen toimivan ajanvarauksella. Ajanvaraamiseksi Kymsote suosittelee ottamaan yhteyttä puhelimitse. Sairaanhoitaja arvioi puhelimessa hoidon tarpeen ja kiirellisyyden. Perinteisen vastaanoton lisäksi potilaille on tarjolla vastaanottoaikoja myös puhelimitse ja videoneuvotteluna.

Kymsoten mukaan terveysasemilla ei saa asioida, jos kärsii hengitystieinfektion oireista, kuten yskästä, nuhasta, kuumeesta, kurkkukivusta tai on ripulioireita ja epäilee sairastavansa koronavirustautia. Tällöin tulee ottaa yhteyttä päivystysapuun puhelinnumeroon 116 117.

Terveysasemalle saa sähköisesti yhteyttä hyvis.fi -palvelun kautta. Jos kärsii virtsatietulehdusoireista, alaselkäkivusta tai epäilee koronavirustautia tai sukupuolitautia, voi oirearvion lähettää omaolo.fi -palvelun kautta.

Terveysasemien aukioloajat 3.8. alkaen

Haminan terveysasema on auki maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–14. Asemalle voi soittaa numeroon 020 633 6250.

Haminan kiirevastaanotto on auki joka päivä kello 8–22. Kiirevastaanotolle voi soittaa numeroon 040 632 2142.

Kotkan terveysasemat ovat auki maanantaista perjantaihin kello 8–16, puhelinnumero 020 633 6250.

Laajennettu vastaanotto aloittaa Kotkansaaren terveysasemalla 3. elokuuta. Se on auki tiistaisin ja torstaisin kello 8–18.

NopSa-vastaanottoa käyttäviä asiakkaita pyydetään ottamaan terveysasemaan yhteyttä ensin puhelimella. Kymsoten mukaan tavoitteena on lisätä potilasturvallisuutta ja vähentää jonoja. Hoidon tarvetta arvioidaan terveysasemalla myös ilman ajanvarausta.

Kouvolan terveysasemat ovat auki maanantaista perjantaihin kello 8–16. Korian ja Jaalan terveysasemat on suljettu vastaanotoilta.

Katajaharjun terveysasemalla toimii laajennettu vastaanotto maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 8–18.

Virolahden, Miehikkälän, Pyhtään ja Marjoniemen terveysasemat ovat auki normaalisti. Tarkemmat aukioloajat löytyvät osoitteesta kymsote.fi.

Uusimmat uutiset