Haminan Energia Oy pysyy mukana Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa

Haminan Energia Oy ei aio irtautua Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta. Haminan energiayhtiö on antanut Haminan kaupunginhallitukselle selvityksen ydinvoimalahankkeesta vihreiden valtuustoryhmän tekemän aloitteen johdosta. Aloitteessa esitetään kaupungin käynnistävän omistajatoimet, joiden tavoitteena on Haminan Energia Oy:n irtautuminen Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta.

Aloitteessa todetaan kyseessä olevan epävarma ja riskialtis suurhanke. Aloitteen mukaan Haminan energiayhtiö pääsee halutessaan irti hankkeesta, kuten Kestra Oy, joka sai välimiesoikeudelta irtautumisluvan kyseisestä Fennovoiman ja Rosatomin hankkeesta.

Haminan Energian mukaan Fennovoima-hankkeen rahoituspohja on edelleen turvattu. Välimiesoikeuden päätös ei yhtiön mukaan vaikuta muiden osakkaiden sitoutumiseen. Haminan Energia on selvityksen mukaan osakassopimuksellaan sitoutunut hankkeeseen ja sen jatkorahoitukseen.

Yhtiö huomauttaa selvityksessään, että ydinvoima on vähäpäästöinen tuotantomuoto, joka osaltaan täydentää Haminan Energian monipuolista ja edistyksellistä tuotantorakennetta. Fennovoiman ydinvoimalaosuuden myötä Haminan Energia tulee olemaan sähkön osalta täysin omavarainen.

Haminan kaupunginhallitus päätti maanantaina antaa Haminan Energian selvityksen kaupunginvaltuustolle selvityksenä vihreiden aloitteeseen.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.