Vuorelan liikenne ryhtyy yhteistyöhön kahden muun liikennöitsijän kanssa — ”Tarpeeton kilpailu vaihtuu yhteisiksi suunnitelmiksi”

Sari Tauru

Liikenne Vuorela ryhtyy yhteistyöhön kahden muuan linja-autoyrityksen kanssa. Kuva vuodelta 2013.
Liikenne Vuorela ryhtyy yhteistyöhön kahden muuan linja-autoyrityksen kanssa. Kuva vuodelta 2013.

Kolme liikennöitsijää ryhtyy yhteistyöhön itäisen Suomen alueella. Liikenne O. Eteläpää Oy (Savitaipale), Linja-autoliike S. Kosonen Oy (Kerimäki/Joensuu) sekä Liikenne Vuorela Oy (Miehikkälä) ovat sopineet uuden toimintamallin aloittamisesta Kaakonkulman ja Itä-Suomen seudulla.

— On kaikin puolin järkevämpää mennä vaikkapa Tarttoon yhdellä täydellä kuin kolmella puolityhjällä autolla, kertoo yksi hankkeen vetäjistä, Jyrki Kosonen tiedotteessa.

Yhtiöt aikovat karsia päällekkäisyyksiä ja yhdistellä reittejä sekä lisätä valmiiden matkapakettien tarjontaa. Matkatarjonta kasvaa nykyisestä tuntuvasti ja tarpeeton kilpailu on vaihtumassa yhteisiksi suunnitelmiksi, yhtiöistä kerrotaan.

Kososen mukaan ajatus yhteistyöstä lähti, kun hän huomasi, että ihmiset Itä-Suomen ja Kaakon seudulla ovat innokkaita matkaamaan, ja pitävät siitä, että matkan voi varata paikallisesta toimistosta.

— Meillä ei ole raskaita myyntiorganisaatioita, joten tuttu ihminen vastaa puhelimeen ja matkavaraus käy vaivattomasti. Paikallisuus sekä hyvällä tavalla kotikutoisuus ovat meidän vahvuuksiamme, Kosonen kertoo.

Kososen mukaan ainoastaan yksi asia on sopimatta, nimittäin yhteistyötä kuvaava nimi. Kosonen lupaa, että sopivan nimen keksijälle on luvassa yllätyspalkinto.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet