Biokaasu kuljettaa Kotkan uusia kaksilokeroisia jäteautoja — Sekä polttoainevalinta että lokerointi vähentää päästöjä

Joulukuu ajetaan vanhoja reittejä, mutta tammikuussa astian tyhjennyspäivä muuttuu osalla asiakkaista.

Heidi Nevalainen/Kymenlaakson Jäte

Kotkassa käytetään biokaasulla kulkevia jäteautoja.
Kotkassa käytetään biokaasulla kulkevia jäteautoja.

Joulukuun alussa Kotkaan saatiin kolme uutta biokaasulla kulkevaa kaksilokeroista jäteautoa, kertoo Kymenlaakson Jäte Oy tiedotteessa.

Ne pienentävät jätekuljetusten päästöjä, ja juuri sitä jäteyhtiö on tuoreimmissa jätekuljetusten kilpailutuksissaan edellyttänyt.

Kaksilokeroautossa on kaksi erillistä kuormatilaa ja sillä pystytään kuljettamaan kahta eri jätelaatua samalla kertaa. Tämä vähentää ajoa. Biokaasu puolestaan on huomattavasti ympäristöystävällisempi polttoaine kuin jäteautojen yleensä käyttämä dieselöljy.

Vielä joulukuun ajan ajetaan vanhoja reittejä, mutta tammikuussa reitit muuttuvat ja osalla asiakkaista astian tyhjennyspäivä muuttuu. Tarkempaa tietoa jäteyhtiö postittaa koteihin joulukuun aikana.

Kotkan jätekuljetuksissa urakoi Remeo Oy. Se otti kaksi biokaasuautoa käyttöön Kouvolassa jo toukokuussa. Aluejohtaja Janne Vehmaan mukaan kokemukset ovat hyvät.

— Kaasuautot ovat hiljaisempia ja hajuttomampia kuin dieselautot. Kaasuauto kulkee yhdellä tankillisella 300-400 kilometriä, mikä riittää hyvin jätteenkuljetuksessa, kertoo Vehmaa tiedotteessa.

Luetuimmat