Haminan Energia Oy:n johto jättää tehtävänsä

Haminan kaupungin omistaman Haminan Energia Oy:n toimitusjohtaja Timo Toikka ja varatoimitusjohtaja Pekka Raukko ovat irtisanoutuneet.

Energiayhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo-Jussi Talsin mukaan kyseessä ovat irtisanoutumiset eikä kumpaakaan ole irtisanottu. Toikan työsuhde päättyy 8. päivänä maaliskuuta ja Raukon heinäkuun ensimmäinen päivä.

Haminan Energia Oy:llä on ollut vaikeuksia tulouttaa kaupungille sovittuja osinkotuloja ja kaupunginhallitus kehottikin yhtiötä keväällä osavuosikatsauksen käsittelyn yhteydessä laatimaan talouden tasapainotusohjelma sekä antamaan tarvittavista toimenpiteistä selvitys kaupungille.

Talsin mukaan uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy välittömästi, mutta varatoimitusjohtajaa yhtiölle ei hänen mukaansa aiota palkata.
Toimitusjohtaja Toikan mukaan hänen tai Raukon eroon ei liity dramatiikkaa.

— Minähän olen sanonut itseni irti ja Pekka on päättänyt jäädä eläkkeelle, kun hänellä mittari tulee täyteen. Myös minä olen sen verran vanha ihminen, että minä pystyn jäämään eläkkeelle. Kolmekymmentä vuotta kun on kahvaa pyörittänyt ja 40 vuotta ollut työelämässä, niin joskus tulee sellainen olo, että eiköhän tämä ole tässä. Mitään dramatiikkaa ei asiassa ole, Toikka sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön taloustilanteella ei ole vaikutusta kummankaan eroamispäätökseen.

— Semmoiset asiat ei saa vaikuttaa. Asioita viedään eteen päin ja luntakin on tullut välillä ihan riittävästi tupaan, mutta ne asiat eivät ole taustalla.


Uutista on muokattu klo 16.10: lisätty toimitusjohtaja Timo Toikan kommentit.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.