Avoin varhaiskasvatus tutuksi kotkalaisille lapsiperheille — Vanhempainaamut järjestetään Kotkansaarella, Länsi-Kotkassa ja Karhulassa

Lukas Pearsall

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Pikkulapsiperheistä osa on sellaisia, joilla ei ole varsinaista päivähoidon tarvetta tai joiden päivähoidon tarve on hyvin vähäinen. Monissa perheissä kuitenkin ajatellaan, että lasten on hyvä saada samanikäistään seuraa ja muitakin virikkeitä kuin kotona tarjolla olevat. Vanhemmatkin ottavat mieluusti vertaistukea tai hetken hengähdystauon vastaan.

Juuri tällaisiin tilanteisiin on tarkoitettu avoin varhaiskasvatus. Sen toimintamuotoina ovat avoimet päivät sekä varhaiskasvatuskerhot. Kerhotoimintaan on jatkuva haku.

Kotkan kaupunki haluaa nyt vuoden alkajaisiksi tehdä avointa varhaiskasvatusta tutuksi kotona oleville lapsiperheille. Toiminnasta kerrotaan vanhempainaamuissa, joita järjestetään Raitin päiväkodissa Karhulassa, Velhon päiväkodissa Karhuvuoressa sekä Katariinan päiväkodissa Kotkansaarella.

Raitin päiväkodissa vanhempainaamu järjestetään tammikuun 24. päivänä, Velhon päiväkodissa tammikuun 31. päivänä ja Katariinan päiväkodissa helmikuun 7. päivänä. Kaikki tilaisuudet pidetään kello 9.30—12.

Uusimmat uutiset